Tube Hedzzz представя втори студиен албум Beyond

Снимка: личен архив

Преди няколко години трима добре известни музиканти от родната сцена взимат решение да се съберат, за да се отдадат на своето хоби, а именно – да свирят блус и рокендрол. Така се появява българската инди рок банда Tube Hedzzz, в която са заедно Ангел Дюлгеров (китарa, вокал), Веселин Веселинов-Еко (бас) и Росен Ватев (барабани). Дебютният им албум Back To The Bluezzz излиза през 2013 г. и се радва на огромен успех. Залисани в своите индивидуални ангажименти, музикантите оставят Tube Hedzzz на заден план. Сега, пет години по-късно, вече е факт вторият албум, озаглавен Beyond. А те вече не са трима, а четирима. Разказва Ангел дюлгеров:
Процесът по работата на албума вървеше съвсем стандартно, но страничните ангажименти на всеки един от нас забавиха довършването на Beyond. Трудно ни е да се съсредоточим само върху този проект. Истината е, че Tube Hedzzz е много специална формация за нас, тъй като чрез музиката, която създаваме в нея, изразяваме себе си в някакъв по-суров, "неглижиран" вид. В нея сме такива, каквито сме всъщност. Пиесите също са по-сложни като структура. При работата си над тях тримата установихме, че имам нужда и от кийбордист. Такъв намерихме в лицето на Пламен Денчев от групата Funky Miracle – много добър музикант.

В някакъв момент от кариерата ми изпълненията на рокендрол намаляха споделя Еко. – Дойде миг, в който започнах да изпитвам отново „глад“ да свиря в този стил. Като се върна години назад, си давам сметка, че започнах точно от рокендрола и в един момент много взе да ми липсва. Големите рок групи от 70-те години на м. в. изиграха основна роля в моето изграждане като музикант. Оказва се, че така е и за Росен, и за Ангел. Те също са почитатели на звука от онова време. Това ни обединява. В албума Beyond ние доразвиваме това звучене по нов начин.

Пилотният сингъл Broken Machineе е композиран от Росен Ватев. Той има и още една пиеса в албума An Ordinary Feeling. Веселин Веселинов-Еко също има принос към проекта с авторската си пиеса On The Run. Останалите са написани предимно от Ангел Дюлгеров. Има пиеса и на популярния рок музикант Васко Кръпката, озаглавена "Кучето".

Албумът Beyond съдържа 12 песни. Те ще бъде представени на различни рок фестивали в България през 2019-а. Видеоклипът към пилотния сингъл Broken Machine е почти готов. Негов режисьор е Георги Манов, който е направил и фотосесията на четиримата музиканти за албума.

Още от рубриката

Снимки: личен архив

За легендарния родопски гайдар Дафо Трендафилов - с любов и възхищение

Стогодишнината от рождението на Дафо Трендафилов (17.01.1919-4.12.2010) е един от поводите да изразим благодарността си за светлата диря, която той остави. Неговата музика мигновено докосва душата и те отнася сред прелестите на Родопа планина...

публикувано на 15.02.19 в 08:20

Ritmos Negros – афро-перуанска музика в България

Създаваме музика върху перуанската традиция и афро корените ѝ. Изпълнена е с много колорит и чувствен ритъм – това споделя Пиеро Епифания от Перу, който свири на кахон, вокал е на Ritmos Negros и е автор на композициите. Към него първо се..

публикувано на 11.02.19 в 11:25

Минко Ламбов за Shaka Zulu Orchestra и една „класическа“ премиера

След броени дни (на 14 февруари) в зала „България“ ще прозвучи Концерт за цигулка и оркестър от Минко Ламбов в изпълнение на известния наш цигулар Светлин Русев (концертмайстор на Orchestre de la Suisse Romande и Orchestre Philharmonique de..

публикувано на 08.02.19 в 11:00