Tube Hedzzz представя втори студиен албум Beyond

Снимка: личен архив

Преди няколко години трима добре известни музиканти от родната сцена взимат решение да се съберат, за да се отдадат на своето хоби, а именно – да свирят блус и рокендрол. Така се появява българската инди рок банда Tube Hedzzz, в която са заедно Ангел Дюлгеров (китарa, вокал), Веселин Веселинов-Еко (бас) и Росен Ватев (барабани). Дебютният им албум Back To The Bluezzz излиза през 2013 г. и се радва на огромен успех. Залисани в своите индивидуални ангажименти, музикантите оставят Tube Hedzzz на заден план. Сега, пет години по-късно, вече е факт вторият албум, озаглавен Beyond. А те вече не са трима, а четирима. Разказва Ангел дюлгеров:
Процесът по работата на албума вървеше съвсем стандартно, но страничните ангажименти на всеки един от нас забавиха довършването на Beyond. Трудно ни е да се съсредоточим само върху този проект. Истината е, че Tube Hedzzz е много специална формация за нас, тъй като чрез музиката, която създаваме в нея, изразяваме себе си в някакъв по-суров, "неглижиран" вид. В нея сме такива, каквито сме всъщност. Пиесите също са по-сложни като структура. При работата си над тях тримата установихме, че имам нужда и от кийбордист. Такъв намерихме в лицето на Пламен Денчев от групата Funky Miracle – много добър музикант.

В някакъв момент от кариерата ми изпълненията на рокендрол намаляха споделя Еко. – Дойде миг, в който започнах да изпитвам отново „глад“ да свиря в този стил. Като се върна години назад, си давам сметка, че започнах точно от рокендрола и в един момент много взе да ми липсва. Големите рок групи от 70-те години на м. в. изиграха основна роля в моето изграждане като музикант. Оказва се, че така е и за Росен, и за Ангел. Те също са почитатели на звука от онова време. Това ни обединява. В албума Beyond ние доразвиваме това звучене по нов начин.

Пилотният сингъл Broken Machineе е композиран от Росен Ватев. Той има и още една пиеса в албума An Ordinary Feeling. Веселин Веселинов-Еко също има принос към проекта с авторската си пиеса On The Run. Останалите са написани предимно от Ангел Дюлгеров. Има пиеса и на популярния рок музикант Васко Кръпката, озаглавена "Кучето".

Албумът Beyond съдържа 12 песни. Те ще бъде представени на различни рок фестивали в България през 2019-а. Видеоклипът към пилотния сингъл Broken Machine е почти готов. Негов режисьор е Георги Манов, който е направил и фотосесията на четиримата музиканти за албума.

Още от рубриката

Да свириш с цигуларя Петър Делчев – неземно преживяване

Преди половин век българският цигулар Петър Делчев печели за втори път четвърта награда на престижния международен конкурс за цигулари „Николо Паганини“ в Генуа – Италия. Предишното отличие на същия конкурс е само година по-рано, когато Петър е на..

публикувано на 07.12.18 в 12:05

Много усмивки и празничен дух

За малките певци от Детски хор „Бодра песен“-Шумен декември е изпълнен със събития. Основан преди 55 години от проф. Венета Вичева, съставът е приел за своя рождена дата 5 декември. Тогава е първата репетиция, на която идват 110 деца. Денят винаги..

публикувано на 06.12.18 в 14:04
Награждаването на Майкъл Бътън, Йоан Димчовски и Самуел Соломон

Пъстра палитра от професионални срещи и конкурсни вълнения

Преди дни в Плевен завърши четвъртото издание на Международния фестивал на китарата. Основател и художествен директор е Николай Михайлов – млад преподавател по класическа китара, изпълнител, автор на филмова музика. Той е главният организатор,..

публикувано на 05.12.18 в 14:29