Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Tube Hedzzz представя втори студиен албум Beyond

БНР Новини
Снимка: личен архив

Преди няколко години трима добре известни музиканти от родната сцена взимат решение да се съберат, за да се отдадат на своето хоби, а именно – да свирят блус и рокендрол. Така се появява българската инди рок банда Tube Hedzzz, в която са заедно Ангел Дюлгеров (китарa, вокал), Веселин Веселинов-Еко (бас) и Росен Ватев (барабани). Дебютният им албум Back To The Bluezzz излиза през 2013 г. и се радва на огромен успех. Залисани в своите индивидуални ангажименти, музикантите оставят Tube Hedzzz на заден план. Сега, пет години по-късно, вече е факт вторият албум, озаглавен Beyond. А те вече не са трима, а четирима. Разказва Ангел дюлгеров:




Процесът по работата на албума вървеше съвсем стандартно, но страничните ангажименти на всеки един от нас забавиха довършването на Beyond. Трудно ни е да се съсредоточим само върху този проект. Истината е, че Tube Hedzzz е много специална формация за нас, тъй като чрез музиката, която създаваме в нея, изразяваме себе си в някакъв по-суров, "неглижиран" вид. В нея сме такива, каквито сме всъщност. Пиесите също са по-сложни като структура. При работата си над тях тримата установихме, че имам нужда и от кийбордист. Такъв намерихме в лицето на Пламен Денчев от групата Funky Miracle – много добър музикант.

В някакъв момент от кариерата ми изпълненията на рокендрол намаляха споделя Еко. – Дойде миг, в който започнах да изпитвам отново „глад“ да свиря в този стил. Като се върна години назад, си давам сметка, че започнах точно от рокендрола и в един момент много взе да ми липсва. Големите рок групи от 70-те години на м. в. изиграха основна роля в моето изграждане като музикант. Оказва се, че така е и за Росен, и за Ангел. Те също са почитатели на звука от онова време. Това ни обединява. В албума Beyond ние доразвиваме това звучене по нов начин.

Пилотният сингъл Broken Machineе е композиран от Росен Ватев. Той има и още една пиеса в албума An Ordinary Feeling. Веселин Веселинов-Еко също има принос към проекта с авторската си пиеса On The Run. Останалите са написани предимно от Ангел Дюлгеров. Има пиеса и на популярния рок музикант Васко Кръпката, озаглавена "Кучето".

Албумът Beyond съдържа 12 песни. Те ще бъде представени на различни рок фестивали в България през 2019-а. Видеоклипът към пилотния сингъл Broken Machine е почти готов. Негов режисьор е Георги Манов, който е направил и фотосесията на четиримата музиканти за албума.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вокална студия "Дъга" празнува 30 години с концерт

Вокална студия "Дъга" ще изнесе празничен концерт на 30 март  (в Joy Station, Студентски град), посветен на три кръгли годишнини – 30 години от създаването на формацията, 40 години творческа дейност на Снежана Полихронова – Кърнолски и 50 години Дом..

публикувано на 29.03.24 в 10:15

"Лъжи и истини"… Сленг представя ново видео

SLNG (Сленг) е една от групите, дали облик на съвременната българска музика в началото на новото хилядолетие. След загубата на фронтмена Дими Екимов, Сленг се завърнаха в обновен състав – вече над десет години певец в групата е Владимир Михайлов,..

публикувано на 28.03.24 в 09:45

Споделена обич и нова песен в среща на дует ШИК със софийската публика

Дует ШИК има запазено място в сърцата на почитателите на красивата музика със своите мелодични песни, много от тях превърнали се в хитове. Техен автор е Красимир Гюлмезов – утвърден композитор, аранжор, инструменталист и певец. В дует ШИК гласът му се..

публикувано на 26.03.24 в 07:15