Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новогодишно обръщение на президента Румен Радев

Снимка: president.bg

Минути преди настъпването на новата 2019 година президентът Румен Радев направи обръщение към всички българи, които са в родината и далеч от нея, с пожелание да не забравят роднините и приятелите, които са загубили, нито пък онези, които отново посрещат празника в недоимък.

Президентът изтъкна, че през изминалата година не е сторено нужното, за да може 2019-а да бъде по-лесна. Напротив – 2018-а е била година на корупционни скандали и ерозия на демократичните права и институции, проблемите са били отсрочвани, но не и решавани, настъпило е примирение с липсата на цели и реформи, а законът и справедливостта продължават да отстъпват пред произвола. Президентът допусна, че докато в новогодишната нощ едни ще говорят за бъдещето си, някои ще споделят и планове за емиграция. На празничната трапеза на някои ще присъства и неканеният гост – политиката, но политика не се прави на масата, а се определя и решава от усилията на милионите осъзнати личности. Президентът обаче изрази убеждение, че българският народ може да излезе от всяка криза и безпътица, когато надмогне егоизма и страха и обедини усилия в името на справедливостта, законността, суверенитета и просветеното бъдеще. В това е смисълът на единението. В това е бъдещето ни като народ и държава, заключи Румен Радев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Застудяване, придружено с жълт и оранжев код за валежи в сряда

В сряда , 17 април, минималните температури в страната ще са между 13 и 18°, в София 13°. По-ниски се очакват в Северозападна България. През деня ще има дъждовна облачност с валежи от дъжд, по-интензивни след обяд. Значителни  валежи се очакват на..

публикувано на 16.04.24 в 20:15

България днес - 16 април 2024 г.

В "България днес" на 16 април припомняме историческия факт по приемането на Търновската конституция, от който се навършват 145 години. Разказваме за работата на Българското училище за роден език в Будапеща и ролята на унгарската държава в..

публикувано на 16.04.24 в 19:00

Сребърни медали за България от Олимпиадата по експериментални науки

Два сребърни медала спечелиха българските отбори в Европейската олимпиада по експериментални науки EOES 2024, която се проведе от 7 до 14 април 2024 г. в Люксембург, съобщиха от Министерството на образованието и науката. Учениците ни се..

публикувано на 16.04.24 в 17:09