Моряците на корабите за далечно плаване „Оборище“ и „Мургаш“ бяха най-далеч от родината в новогодишната нощ

"Оборище"
Снимка: БМФ

Екипажът на моторния кораб „Оборище“ на Параходство„Български морски флот“ с капитан Николай Балтаджиев и с главен механик Калоян Туйков първи посрещна Новата 2019 г. Това стана в руското пристанище Мурманск три часа преди у нас да отворим бутилките с шампанско. Последният пък, който изпрати 2018 година, е екипажът на моторния кораб „Мургаш“ с капитан Стоян Атанасов и с главен механик Валентин Гульпа, който е в тихоокеанското мексиканско пристанище Тополабампо. Най-близо до България навръх Нова година беше екипажът на ферибота „Героите на Севастопол“, който по това време направи преход в Черно море между украинското пристанище Черноморск и грузниското пристанище Поти.

Още от рубриката

Изложбата „Еврика“ разкрива тайни от света на науката в Европейската столица на културата

Детският научен център „Музейко“ гостува в Пловдив със своята нова изложба „Еврика“. Тя остава в Града под тепетата през цялата 2019 г., за да запознава жителите и гостите на Европейската столица на културата с многобройни любопитни открития и тайни..

публикувано на 20.01.19 в 08:35

Ръкавиците на Милена Стефанова са бижу за ръцете на всяка жена

Милена Стефанова започва да се занимава с плетене още като ученичка, попивайки майсторлъка от баба си и майка си. Пренася любовта към красивото и изящното през годините, сътворявайки от прежда прекрасни чанти и плетива, повечето от които..

публикувано на 19.01.19 в 08:00
Снимка: архив

Природозащитници алармират за потенциална екокатастрофа в района на българо-сръбската граница

Унищожаването на природата и нейните ресурси в името на частни интереси е проблем, който от години притеснява населението от двете страни на българо-сръбската граница. Природозащитници и общественици от двете държави с тревога следят случващото..

публикувано на 18.01.19 в 11:05