Моряците на корабите за далечно плаване „Оборище“ и „Мургаш“ бяха най-далеч от родината в новогодишната нощ

"Оборище"
Снимка: БМФ

Екипажът на моторния кораб „Оборище“ на Параходство„Български морски флот“ с капитан Николай Балтаджиев и с главен механик Калоян Туйков първи посрещна Новата 2019 г. Това стана в руското пристанище Мурманск три часа преди у нас да отворим бутилките с шампанско. Последният пък, който изпрати 2018 година, е екипажът на моторния кораб „Мургаш“ с капитан Стоян Атанасов и с главен механик Валентин Гульпа, който е в тихоокеанското мексиканско пристанище Тополабампо. Най-близо до България навръх Нова година беше екипажът на ферибота „Героите на Севастопол“, който по това време направи преход в Черно море между украинското пристанище Черноморск и грузниското пристанище Поти.

Още от рубриката

Валентин Лазар и Симо Лазаров – синът и бащата заедно на сцената

Валентин Лазар: „Благодарен съм на баща си за всеки съвет“

Музикалните инструменти са играчките му от детинство и до ден днешен се въодушевява от всички нови електронни инструменти в музиката. Композитор и преподавател в училище в Тел Авив, автор на учебник за синтезаторна техника, Валентин Лазар се..

публикувано на 22.03.19 в 13:19
Петя Радкова, „Спасение има!“, снимка от конкурса, първа награда

Няма нищо по-хубаво от дъждовното време

Днес, 22 март, отбелязваме Световния ден на водата под мотото „Вода за всички! Всеки е важен!“. Целта е чрез информационни кампании и дискусии да бъде привлечено вниманието към проблемите на милиарди хора по света, които все още нямат равни права..

публикувано на 22.03.19 в 11:05

Пещерното движение в България чества 90 години

Началото на проучванията на пещерите в България е поставено преди около 100 години. Първите изследване на пещерната фауна прави акад. Иван Буреш през 1922 г. като директор на Царския музей по това време. За рожден ден на националната спелеология е..

публикувано на 21.03.19 в 12:54