Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България отбелязва 15 години от членството в НАТО

Снимка: БГНЕС
С документален филм, публични лекции и фотографска изложба на моста до НДК в София ще бъде отбелязана 15-ата годишнина от членството на България в НАТО и 70-ата годишнина от създаването на Организацията на Северноатлантическия договор. Документалният филм проследява процеса от началото на подготовката за членството на страната ни в Алианса до настоящите ѝ ангажименти като част от НАТО. В националния план за честването е включено осъществяване на български арт проект в Главната квартира на НАТО, символизиращ евроатлантическия път на България и присъединяването на страната към Алианса. В програмата е и концерт на Гвардейския представителен духов оркестър и Представителния ансамбъл на Въоръжените сили. Планира се София да бъде домакин и на международна конференция на високо ниво, посветена на постиженията на България като член на НАТО и на бъдещето на Алианса.

Още от категорията

Завърнаха се моряците от екипажа на освободения кораб „Руен“

Петимата моряци от отвлечения, през декември край Сомалия, кораб "Руен", който беше освободен от индийския боен флот преди 9 дни, се завърнаха във Варна. Те се прибраха с полет от Оман през Турция. От Параходство "Български морски флот" потвърдиха, че..

публикувано на 26.03.24 в 10:15

Във вторник - пролетни температури, но с валежи от дъжд и сняг по планините

След временното намаление на облачността, от югозапад ще започне ново увеличение. Северозападният вятър ще отслабне, в Западна България ще стихне. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София – около минус 1°, като на места в..

публикувано на 25.03.24 в 20:05

С 10% са се повишили цените на жилищата в България за година

През четвъртото тримесечие на 2023 г. цените на жилищата в България са се увеличили с 10.1% в сравнение с четвъртото тримесечие на 2022 г., като 10,5% е ръстът на цените на новите жилища, а 9,8% - на съществуващите. Това показват изнесени днес..

публикувано на 25.03.24 в 16:30