31 фирми представят България на изложението „Зелена седмица“ в Берлин

Снимка: Messe Berlin GmbH
Международното изложение за земеделие, хранително-вкусова промишленост и градинарство в Берлин (18-27 януари) събира на едно място продукти и изложители от 65 държави. България отново присъства на събитието със свой щанд, на който са представени 31 фирми. Част от тях са специализирани в производството на био-продукти, мед, етерични масла, вино, както и гъби от специалния японски сорт шийтаке. Гъбата, наричана още императорска, има лечебни свойства и се използва за борба със злокачествените клетки в организма, при диабет, както и за превенция от сърдечен удар. Германската столица е домакин на Международното изложение от 1926 г. За своите 84 издания през изминалите 93 години, изложението доказва, че традицията и новостите в земеделието и хранително-вкусовата промишленост успешно могат да се съчетаят в името на развитието в сектора.

Още от рубриката

Под лозунга „Развитие, Мир и Благоденствие“ започна изграждането на газовата връзка между България и Гърция

Проектът за междусистемната газова връзка между България и Гърция, позната още като IGB, е от ключово значение за двете страни, но и за Балканите, Европа и света поради диверсификацията и сигурността на доставките, които предполага. В село..

публикувано на 23.05.19 в 12:50

Конкурентните предимства на България на Балканите

На фона на останалите балкански съседи България е едно добро място за инвестиции, смята старши икономист ът в Института за пазарна икономика Калоян Стайков. А когато правят комплексната оценка за страната , инвеститорите са много..

публикувано на 09.05.19 в 12:35

Проф. Емилия Ченгелова: Всеки четвърти българин се труди в сивата икономика

Между 25 и 30 на сто от всички българи участват в сивата икономика, показва изследване на БАН. Според учените колкото по-слабо развита е дадена икономика, толкова повече предпоставки има за прилагането на сиви практики. Както е известно, България..

публикувано на 23.04.19 в 11:10