31 фирми представят България на изложението „Зелена седмица“ в Берлин

Снимка: Messe Berlin GmbH
Международното изложение за земеделие, хранително-вкусова промишленост и градинарство в Берлин (18-27 януари) събира на едно място продукти и изложители от 65 държави. България отново присъства на събитието със свой щанд, на който са представени 31 фирми. Част от тях са специализирани в производството на био-продукти, мед, етерични масла, вино, както и гъби от специалния японски сорт шийтаке. Гъбата, наричана още императорска, има лечебни свойства и се използва за борба със злокачествените клетки в организма, при диабет, както и за превенция от сърдечен удар. Германската столица е домакин на Международното изложение от 1926 г. За своите 84 издания през изминалите 93 години, изложението доказва, че традицията и новостите в земеделието и хранително-вкусовата промишленост успешно могат да се съчетаят в името на развитието в сектора.

Още от рубриката

България и Северна Македония: икономическите отношения набират скорост

С влизането в сила в началото на миналата година на договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете съседки на Балканите - Република Северна Македония и Република България, те тушираха някои от историческите си спорове и..

публикувано на 12.03.19 в 11:04

Кандидати от всички сфери на бизнеса премериха сили в надпреварата за инвеститор на 2018 година

Общо 16 компании достигнаха до финала на конкурса „Инвеститор на годината“ за 2018 година. Кандидатите за приза бяха над 90 от всички сфери на икономиката, информационните технологии, здравеопазването, науката и др. Какви са критериите, по които са..

публикувано на 11.03.19 в 10:51

Расте интересът на китайски инвеститори към българското земеделие

Китайските предприемачи в България се насочват най-вече към отглеждането на зърно, царевица и грозде . Например компанията на младия бизнесмен Цън Цон притежава над 4 хиляди декара с грозде в района на гр. Лом. Той купил земята с лозовите насаждения там..

публикувано на 09.03.19 в 10:30