Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

31 фирми представят България на изложението „Зелена седмица“ в Берлин

Снимка: Messe Berlin GmbH
Международното изложение за земеделие, хранително-вкусова промишленост и градинарство в Берлин (18-27 януари) събира на едно място продукти и изложители от 65 държави. България отново присъства на събитието със свой щанд, на който са представени 31 фирми. Част от тях са специализирани в производството на био-продукти, мед, етерични масла, вино, както и гъби от специалния японски сорт шийтаке. Гъбата, наричана още императорска, има лечебни свойства и се използва за борба със злокачествените клетки в организма, при диабет, както и за превенция от сърдечен удар. Германската столица е домакин на Международното изложение от 1926 г. За своите 84 издания през изминалите 93 години, изложението доказва, че традицията и новостите в земеделието и хранително-вкусовата промишленост успешно могат да се съчетаят в името на развитието в сектора.

Още от категорията

България и Молдова ще разширяват сътрудничеството в селското стопанство

Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти. Това стана ясно на среща в София на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев и вицепремиера и министър на земеделието и..

публикувано на 28.03.24 в 21:57

„OMV Petrom“ поема проучването за газ в българската зона на Черно море

Румънска компания „OMV Petrom“, която е част от австрийската OMV изцяло ще оперира офшорния блок "Хан Аспарух". Дружеството поема досегашното участие в концесията за издирване на газ, държано от френската "TotalEnergies“. Информацията е на „OMV Petrom“,..

публикувано на 27.03.24 в 16:05

Кишинев е домакин на Българо-молдовски бизнес форум

Българо-молдовски бизнес форум ще се състои в столицата на Молдова - Кишинев, на 26 и 27 март. На събитието ще бъдат представени актуална информация за икономиките на България и Молдова и секторите с потенциал за развитие на икономическото..

публикувано на 26.03.24 в 06:05