Новата година и в китайски ритъм

За втори път Бургас посрещна и китайската Нова година със събития, които показват съвременната китайската култура. Годината на свинята бе символично посрещната с фотоизложбата "Радост за света. Честита Китайска Нова Година". Фотографиите представят 60 специални моменти от празнуването на китайската Нова година в петте континента. Втора изложба представи таланта на бургаските деца, участници в конкурса за детска рисунка "Мечти за Европа и Китай“. Над 240 подрастващи художници представиха своите рисунки, като всяка от тях беше изпратена дигитално до Китай за включване в съвместната изложба на китайски и бургаски деца. Специални изненади очакват всеки посетител на изложбата в Бургас – културна програма, тематичен уъркшоп по китайски занаяти и анимационна кино-прожекция.

Още от рубриката

Влогърите в помощ на децата и тийнейджърите

Децата и тийнейджърите се интересуват от най-различни неща и е естествено в днешния дигитален свят да търсят отговорите в Интернет. Възможно ли е информацията да бъде представена атрактивно, чрез видеа, а в тях да присъства образователен и..

публикувано на 21.02.19 в 13:27

27 години от обявяването на Национален парк „Рила“ за защитена територия

Дирекцията на Националния парк /НП/ „Рила” отбелязва 27 години от обявяването на парка за защитена територия. Той е разположен в централните и най-високи части на Рила планина, на територия с обща площ над 81 046 хектара. Създаден е на 24.02.1992 г.,..

публикувано на 21.02.19 в 12:05
Малката базилика в Пловдив

Цитат от „Хамлет“ звучи на 32 езика в Пловдив

„Да бъдеш или да не бъдеш - това е въпросът“ е цитат от една от най-популярните пиеси на Шекспир „Хамлет“. Именно той ще прозвучи на 32 езика в Малката базилика в Пловдив по повод Международния ден на майчиния език, който отбелязваме на 21 февруари...

публикувано на 21.02.19 в 11:34