Новата година и в китайски ритъм

За втори път Бургас посрещна и китайската Нова година със събития, които показват съвременната китайската култура. Годината на свинята бе символично посрещната с фотоизложбата "Радост за света. Честита Китайска Нова Година". Фотографиите представят 60 специални моменти от празнуването на китайската Нова година в петте континента. Втора изложба представи таланта на бургаските деца, участници в конкурса за детска рисунка "Мечти за Европа и Китай“. Над 240 подрастващи художници представиха своите рисунки, като всяка от тях беше изпратена дигитално до Китай за включване в съвместната изложба на китайски и бургаски деца. Специални изненади очакват всеки посетител на изложбата в Бургас – културна програма, тематичен уъркшоп по китайски занаяти и анимационна кино-прожекция.

Още от категорията

Филателни бисери от цяла Европа в Пловдив до 20 октомври

В Пловдив бе открита Европейската филателна изложба „Пловдив фила 2019”. Филателисти от 19 държави показват впечатляващи експонати, разположени върху 480 табла. Известен колекционер от Лондон представя редки и скъпи екземпляри от българската филателна..

публикувано на 19.10.19 в 10:10

Българските ученици са сред най-силните на международни олимпиади по природни науки

София Тех парк е домакин на инициативата Science bricks − Наука с кауза. Целта е да се популяризират постиженията на учениците с медали от международни олимпиади. На една сцена се представят водещи учени със своите интересни открития и хипотези,..

публикувано на 19.10.19 в 08:05

Парашутистите имат какво да разкажат на бъдните поколения

В България 18 октомври се чества като Ден военния парашутист. Навършват се 75 години от събитието, определило този празник. Това е бойното кръщение на 1-ва парашутна дружина на 18 октомври 1944 – щурмът на укрепената позиция Стражин в днешна..

публикувано на 18.10.19 в 08:00