Новата година и в китайски ритъм

За втори път Бургас посрещна и китайската Нова година със събития, които показват съвременната китайската култура. Годината на свинята бе символично посрещната с фотоизложбата "Радост за света. Честита Китайска Нова Година". Фотографиите представят 60 специални моменти от празнуването на китайската Нова година в петте континента. Втора изложба представи таланта на бургаските деца, участници в конкурса за детска рисунка "Мечти за Европа и Китай“. Над 240 подрастващи художници представиха своите рисунки, като всяка от тях беше изпратена дигитално до Китай за включване в съвместната изложба на китайски и бургаски деца. Специални изненади очакват всеки посетител на изложбата в Бургас – културна програма, тематичен уъркшоп по китайски занаяти и анимационна кино-прожекция.

Още от рубриката

Българското училище в Лисабон ще посрещне Великден с боядисани яйца и козунак

Да познаеш родината си чрез неуверено произнесените първи думи, чуждите свидетелства, уроците и след това с въображаема четка да я нарисуваш в цветове. Училището на хиляди български деца по света изглежда въодушевяващо и дори вълшебно. В него те..

публикувано на 25.04.19 в 08:00

Нетрадиционните великденски яйца, сътворени от български майсторки

Яйцата са неизменен символ на светлия празник Великден. Някогашните традиционни технологии на „изписване” се възраждат, появяват се нови, а сръчните ръце на българските майсторки неуморно творят, превръщайки яйцата в произведения на изкуството. В..

публикувано на 25.04.19 в 08:00

Ива Михайлова: Православните също могат да участват на събитието за мир на площада

Посещението на папа Франциск в България ще премине под знака на мира – Светият отец избра за мото на апостолическото си пътуване “Мир на Земята”, заимствайки заглавието на енцикликата Pacem in Terris на “българския” папа Йоан XXIII. От..

публикувано на 24.04.19 в 11:32