Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българска фирма обяви, че е създала най-малкия касов апарат в света

Снимка: daisy.bg

Устройството вече е истински хит сред бизнесмени, производители, дистрибутори и търговциу нас. Уникалният касов апарат, който се побира в джоба, е дело на инженерен екип на лидера на пазара за касови апарати в България. Размерите на устройството са едва 84x167x60 мм, а теглото – само 300 грама! Но, както коментират доволни потребители, „Малък апарат – голяма работа!”. Той е съобразен с всички изисквания на Министерството на финансите и данъчните власти. Най-малкият касов апарат предизвиква интерес заради множеството си предимства, например вградена батерия, възможност за връзка чрез Bluetooth и WiFi. На него могат да се зареждат данни за артикули и клиенти, което го прави истински „джобен офис”, твърдят потребители.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Паскал Донахю

Лидерът на Еврогрупата очаква България в Еврозоната през 2025 г.

България може да е част от еврозоната през 2025 г., каза лидерът на Еврогрупата Паскал Донахю, който посети София. В интервю за БНР на Марта Младенова той изрази надежда страната да продължи да води благоразумна фискална политика. "Основното..

публикувано на 17.03.24 в 11:30

Две трети от най-големите IT работодатели у нас са чуждестранни компании

Най-големите работодатели в IT сферата у нас са чуждестранни компании, показва анализ на компанията DEV.BG, осъществяваща връзка между работодатели и търсещи работа в IT сферата в България. Изготвена от нея класация на 100-те най-големи IT компании,..

публикувано на 16.03.24 в 16:47
Димитър Радев

Банковият сектор на България вече е част от механизмите на еврозоната

За присъединяването на България към еврозоната въпросът не е дали, а кога. Такова мнение изказа управителят на БНБ Димитър Радев на конференция в София "Европейският път на България - присъединяване към еврозоната: предимства и предизвикателства..

публикувано на 15.03.24 в 18:30