Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българска фирма обяви, че е създала най-малкия касов апарат в света

Снимка: daisy.bg

Устройството вече е истински хит сред бизнесмени, производители, дистрибутори и търговциу нас. Уникалният касов апарат, който се побира в джоба, е дело на инженерен екип на лидера на пазара за касови апарати в България. Размерите на устройството са едва 84x167x60 мм, а теглото – само 300 грама! Но, както коментират доволни потребители, „Малък апарат – голяма работа!”. Той е съобразен с всички изисквания на Министерството на финансите и данъчните власти. Най-малкият касов апарат предизвиква интерес заради множеството си предимства, например вградена батерия, възможност за връзка чрез Bluetooth и WiFi. На него могат да се зареждат данни за артикули и клиенти, което го прави истински „джобен офис”, твърдят потребители.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Тойота" инвестира в разработка на INSAIT за изкуствен интелект

"Тойота" финансира изследвания в българския Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии – INSAIT, който е към Софийския университет. Целта на проекта е създаването на нов вид изкуствен интелект, внедрен в робот, включващ..

публикувано на 10.04.24 в 13:50
Отляво надясно - Румен Спецов, Людмила Петкова, Георги Димов

Фискалният резерв се оказа с над 3 милиарда лева по-малко от обявения

Основните приоритети пред служебното правителство във финансовата политика ще бъде влизането на България в еврозоната и устойчивостта на публичните финанси. Това обяви на брифинг новият вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова. Стана ясно..

публикувано на 09.04.24 в 17:54

Политическата нестабилност отблъсква чуждите инвеститори

Икономиката на страната е на 64% от средноевропейското ниво. Все още не е премината границата от 70%, която Румъния достигна. Това, което отличава България от останалите държави в региона е, че при тях има по-високи нива на инвестиции, по-добро..

публикувано на 08.04.24 в 17:15