Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българска фирма обяви, че е създала най-малкия касов апарат в света

Снимка: daisy.bg

Устройството вече е истински хит сред бизнесмени, производители, дистрибутори и търговциу нас. Уникалният касов апарат, който се побира в джоба, е дело на инженерен екип на лидера на пазара за касови апарати в България. Размерите на устройството са едва 84x167x60 мм, а теглото – само 300 грама! Но, както коментират доволни потребители, „Малък апарат – голяма работа!”. Той е съобразен с всички изисквания на Министерството на финансите и данъчните власти. Най-малкият касов апарат предизвиква интерес заради множеството си предимства, например вградена батерия, възможност за връзка чрез Bluetooth и WiFi. На него могат да се зареждат данни за артикули и клиенти, което го прави истински „джобен офис”, твърдят потребители.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Делчево

Българите ходят на пазар и здравен туризъм в Северна Македония

Политическите отношения между България и Северна Македония значително са намалили посещенията на българи в македонските крайграничните общини Делчево, Берово и Пехчево през първите месеци на 2023 г. През юли и октомври се отчита ръст, показват..

публикувано на 23.02.24 в 16:43

Националната стратегия за финансова грамотност ще бъде представена в Белгия

На 23-24 февруари 2024 г. в Гент, Белгия се провежда неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН). На заседанието, министрите ще обсъдят бъдещето на Европейската инвестиционна банка, както и..

публикувано на 23.02.24 в 06:15

Световната банка предупреди България за забавяне в икономическия ѝ растеж

В доклад на Световната банка, посветен на публичните финанси в България се подчертава, че е необходимо подобряването на събираемостта на ДДС. Посочва се още, че е нужна по-голяма ефективност в обществените поръчки, разходите за образование и за..

публикувано на 22.02.24 в 17:21