Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийската градска художествена галерия представя колекцията си от съвременно българско видеоизкуство

Снимка: @sofiacityartgallery

Софийската градска художествена галерия (СГХГ) представя колекцията си от съвременно българско видеоизкуство. Изложбата показва селекция от видеопроизведения от фонда на галерията, коментиращи социални проблеми, валидни за българското общество през последните години.

СГХГ е съхранила над петдесет видеа, постъпили между 2008 и 2018 г. Целта на изложбата е да изследва съдържанието на тази сбирка като отражение на темите, върху които са работили художниците ни от 90-те години на миналия век досега. В рамките на един месец посетителите могат да се запознаят с видеотворчеството на автори като Оливие Барден, Мариана Василева, Даниела Костова, Цветан Кръстев и др. Експозицията се осъществява със съдействието на Гьоте институт.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Деня на театъра връчват театралните награди ИКАР

В Световния ден на театъра, 27 март, на официална церемония в Народния театър „Иван Вазов“ в София, за 50-и юбилеен път, тази вечер ще бъдат връчени националните награди за сценични изкуства ИКАР. Творците ще получат отличия в 23 категории. Присъждат се и..

публикувано на 27.03.24 в 07:15

Във Варшава представиха документалния филм „Париж на Богдана Карадочева“

Българският документален филм „Париж на Богдана Карадочева“ на режисьорите Ема Константинова и Георги Тошев беше представен във варшавското кино „Муранув“, съобщи БТА. Лентата, създадена през 2014 г., беше показана в рамките на провеждащия се в полската..

публикувано на 26.03.24 в 18:55
Петя Кокудева

Среща с писателката Петя Кокудева по повод Деня на европейските автори

25 март е обявен от Европейската комисия за Ден на европейските автори. Мисията му е да празнува творците на Стария континент и да насърчава интереса към четенето и езиковото многообразие в Европа. Инициативата се провежда в последния понеделник от месец..

публикувано на 25.03.24 в 05:30