Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Песни от новия албум и златни хитове в европейското турне на Б. Т. Р.

Снимка: личен архив

Създадена през 1984 година, известната рок банда претърпява във времето не една и две метаморфози. Доста музиканти минават през формацията, докато се установи сегашният състав: Атанас Пенев – вокал, Кирил Божков – китари, Славчо Николов – китари и вокали, Иван Калфов – бас китара и вокали и Илиян Диков – барабани. Групата преминава и през различни стилове, търсейки собственото си лице.

Интензивната „рок кариера“ на Б.Т.Р. започва през 90-те години на м. в. От тогава до сега групата се изявява успешно не само на българската сцена, има над десет албума, стотици концерти, многобройни турнета… Сега стартира и голямо европейско турне, което ще обхване шест държави. Повод за него е последният, дванадесети поред албум, на рок музикантите. Той се нарича „Невидими стени“, излезе в края на 2018 година, а записите са направени в студио. Славчо Николов – един от китаристите, разказва за предстоящите срещи с публиката:

На 21 март ще бъдем в Прага, там ще свирим за първи път. След това се отправяме за Германия, където ще изнесем шест концерта – на 22.03 в Хановер, 23.03 в Хамбург, 24.03 в Бремен, 29.03 в Мюнстер, 30.03 в Кьолн и 31.03 в Щутгарт. Оттам продължаваме за Италия (на 5.04 в Милано) и Франция (на 6.04 в Лион). От Франция заминаваме за Испания – (7.04 Барселона, 10.04 Памплона, 12.04 Мадрид и 13.04 Валенсия). Турнето е организирано от нашия мениджър Орлин Мирчев. То ще завърши със заключителен концерт в София на 19 април в City Stage Club. Каня всеки, които желае да ни чуе и е близо до някоя точка на турнето ни, да заповяда. Приготвили сме много интересна програма. Освен песни от „Невидими стени“, ще изпълним и голяма част от нашите хитове. Надявам се да се забавляваме много.


Досега има клипове на две от песните в новия албум. Режисьор на видеото към „Моята сила” е актьорът Асен Блатечки, а клипът към „Никога преди” е режисиран от Петър Петров. Славчо Николов сподели още, че в момента петимата музиканти подбират следващото заглавие за видео, а режисьор ще бъде отново Петър Петров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Аз и ти" - Дует Мания

Дует Мания е тук с нова песен, този път в сътрудничество с Диян Савов - DJ Dian Solo. Даниела Петкова и Юлия Димитрова са две сестри, израснали в семейство на музиканти. От малки се насочват по пътя на музиката, като Даниела свири и на саксофон. От..

публикувано на 21.04.24 в 10:15

Песента свързва младата Виктория Асенова с автори на хитове в Италия

Когато човек открие таланта в себе си, нищо не е в състояние да го спре да се развива и да върви по пътя на мечтите. Дарба да пее и да се изявява на сцената притежава младата изпълнителка Виктория Асенова. Тя е започнала да се занимава с музика още в..

публикувано на 20.04.24 в 07:05

"Любовта" – нов сингъл от група Фанданго

Група Фанданго представя "Любовта" – нов сингъл от наскоро издадения албум "Като птиците". Това е една от последно записаните за албума песни. Автор на музиката и текста е фронтменът на Фанданго – Христо Стефанов, аранжиментът е на цялата група...

публикувано на 19.04.24 в 10:15