„Слънчев бряг“ е най-евтин, но и предпочитан от британците

Снимка: архив

„Слънчев бряг“ е най-евтин за британските туристи в Европа. Това го прави изключително популярен сред тях, показва ново проучване в Обединеното кралство. Цените в черноморския ни курорт са с една трета по-ниски от най-близкия в класацията по този показател – португалският Алгарве.Анализът е на базата на девет показателя, сред които цените за нощувка, обяд и вечеря, напитки, слънцезащитен крем и репелент.На трето място е турският курорт Мармарис.Анализът показва, че цените в „Слънчев бряг“ са паднали с 10.7 на сто през последната година. От Асоциацията на британските туристически оператори отбелязват, че сред нейните членове се забелязва особено голям интерес към България и Турция.

Още от категорията

Нов веломаршрут ни среща с красотите на Трънския край

„ВелоЕрул“ – така се нарича първият планински веломаршрут в община Трън, Западна България, който дава възможност да се докоснем до магията на едно от най-прелестните кътчета на България. Официалното откриване на трасето с обща дължина около 56 км е..

публикувано на 18.10.19 в 12:00

Заповядайте на едно пътуване по „Улица на времето“

Центърът на българската столица крие множество сгради и улички, за чиято история си заслужава да разкажем. Една от интересните истории е тази за най-късата улица в София – „Малко Търново“. Макар да е с едва 60 метра дължина, улицата, свързваща две..

публикувано на 17.10.19 в 11:56

България – спирка за млади пътешественици по проекта Road Trip

Една от най-видимите ползи от членството на една държава в Европейския съюз, безспорно е възможността гражданите ѝ да пътуват свободно в рамките на общността. Все по-често срещани са както индивидуалните, така и организираните пътувания на млади..

публикувано на 02.10.19 в 13:30