„Слънчев бряг“ е най-евтин, но и предпочитан от британците

Снимка: архив

„Слънчев бряг“ е най-евтин за британските туристи в Европа. Това го прави изключително популярен сред тях, показва ново проучване в Обединеното кралство. Цените в черноморския ни курорт са с една трета по-ниски от най-близкия в класацията по този показател – португалският Алгарве.Анализът е на базата на девет показателя, сред които цените за нощувка, обяд и вечеря, напитки, слънцезащитен крем и репелент.На трето място е турският курорт Мармарис.Анализът показва, че цените в „Слънчев бряг“ са паднали с 10.7 на сто през последната година. От Асоциацията на британските туристически оператори отбелязват, че сред нейните членове се забелязва особено голям интерес към България и Турция.

Още от рубриката

Палеопарк във Вършец ще ни пренася във времето преди последната ледникова епоха

Как са изглеждали днешните български земи преди 2 500 000 години, тогава, когато в Източна Африка тепърва са се зараждали първите хоминиди, довели до появата на човека? Възможност да се потопим в онези обвити в мистерия далечни времена ще ни даде..

публикувано на 21.05.19 в 13:24

Село Баня – история и СПА в подножието на три планини

СПА бизнесът в туризма отбелязва впечатляващ възход и добива огромна популярност сред туристите в десетки страни. България се оказва доста надарена от природата в това отношение, тъй като е в челната европейска тройка по брой на изворите и..

публикувано на 18.05.19 в 08:25

Историческият парк край Варна – място, където историята оживява

Всеки от нас в даден момент от живота си позволява да помечтае какво би направил и как би променил историята, ако може да се върне няколко години, а защо не и няколко хилядолетия назад. Пътуване в миналото е сюжет и на множество сънища, които често..

публикувано на 17.05.19 в 13:11