Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пролетни цветя в Европейската столица на културата Пловдив

Снимка: actualno.com/plovdiv

В Пловдив започна изграждането на жива цветна инсталация под мотото „Донеси цвят в Стария град!“. Инициативата е по повод 50 години от създаването на общинския институт Старинен Пловдив. Организаторите – Fiori & Regali Plovdiv, Асоциацията на флористите в България и дизайнерът Петя Атанасова са изградили метална конструкция, умален модел на емблематичната за Стария град Балабанова къща – един от символите на архитектурата, изкуството и вътрешното оформление от периода на Българското Възраждане. Всеки пловдивчанин или гост на града може да занесе цвете, което да постави на мрежа, подобно на детска игра на мозайка. Очаква се на Цветница завършената Балабанова къща от цветя да се превърне в прекрасно място за снимки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пътешествия с изследователска цел и с каузи събират български учени в новосформирания Explorers Club Bulgaria

В началото на месеца деканът на Геолого-географския факултет на Софийския университет проф. д-р Климент Найденов посети бесарабските българи в украинското село Зора, за да направи дарение –  два лаптопа, книги за Атон на професор Румен Пенин, както и..

публикувано на 19.03.24 в 12:00

Йорданка Чобанова оглави Представителството на ЕК в България

Йорданка Чобанова официално оглави постоянното представителство на Европейската комисия в България. Последният пълноправен ръководител на тази позиция беше Огнян Златев, който заемаше поста до средата на 2019 г. От 2016 до 2021 г. Чобанова е..

публикувано на 19.03.24 в 00:25

Слаби валежи от дъжд и захлаждане във вторник

Във вторник , 19 март, през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще бъде облачно с валежи от дъжд, главно в Южна България и североизточните райони. Вятърът ще е умерен, от северозапад, в източните райони – от североизток и с него ще нахлува..

публикувано на 18.03.24 в 20:10