Пролетни цветя в Европейската столица на културата Пловдив

Снимка: actualno.com/plovdiv

В Пловдив започна изграждането на жива цветна инсталация под мотото „Донеси цвят в Стария град!“. Инициативата е по повод 50 години от създаването на общинския институт Старинен Пловдив. Организаторите – Fiori & Regali Plovdiv, Асоциацията на флористите в България и дизайнерът Петя Атанасова са изградили метална конструкция, умален модел на емблематичната за Стария град Балабанова къща – един от символите на архитектурата, изкуството и вътрешното оформление от периода на Българското Възраждане. Всеки пловдивчанин или гост на града може да занесе цвете, което да постави на мрежа, подобно на детска игра на мозайка. Очаква се на Цветница завършената Балабанова къща от цветя да се превърне в прекрасно място за снимки.


Още от рубриката

История за спасяването на едно читалище

„Читалището ни остана единственото място за празнични събирания и културен живот в селото“ - казват жителите на село Долни Богров. Те съжаляват, че нямат училище, защото селото е голямо и има много семейства с деца. Местното читалище, с името на..

публикувано на 22.05.19 в 13:48

Професионалното обучение се завръща

От средата на миналия век в България общата образователна подготовка винаги е вървяла паралелно с професионалната. В началото на 80-те, в продължение на десет години двете системи са обединени в т.нар. учебно-професионални комплекси. Тогава като успешен..

публикувано на 21.05.19 в 11:28

Евроизбори 2019: Образованието е водещ приоритет за младите в ЕС

По данни на Евробарометър участието на младите хора в доброволчески дейности, организации или избори се е увеличило през последните години. Повече от половината от младите европейци смятат за водещ приоритет образованието и придобиването на умения...

публикувано на 20.05.19 в 13:44