Пролетни цветя в Европейската столица на културата Пловдив

Снимка: actualno.com/plovdiv

В Пловдив започна изграждането на жива цветна инсталация под мотото „Донеси цвят в Стария град!“. Инициативата е по повод 50 години от създаването на общинския институт Старинен Пловдив. Организаторите – Fiori & Regali Plovdiv, Асоциацията на флористите в България и дизайнерът Петя Атанасова са изградили метална конструкция, умален модел на емблематичната за Стария град Балабанова къща – един от символите на архитектурата, изкуството и вътрешното оформление от периода на Българското Възраждане. Всеки пловдивчанин или гост на града може да занесе цвете, което да постави на мрежа, подобно на детска игра на мозайка. Очаква се на Цветница завършената Балабанова къща от цветя да се превърне в прекрасно място за снимки.


Още от категорията

Международни компании заявяват интерес да оборудват София с още електрически тротинетки

Месец след пускането на първите е-тротинетки под наем в София и забележимия интерес към тях от столичани, у нас идва и втората най-голяма фирма в света, предлагаща услугата. В централната част на града вече могат да се видят десетки скутери за..

публикувано на 15.09.19 в 09:55

Интернет платформа ще предотвратява двойния стандарт в командировките на работниците в ЕС

Преди повече от година Европейският парламент промени правилата за фирмите от Източна Европа, които командироват работници в западноевропейските страни. Причината: двоен стандарт в заплащането и осигуряването в ущърб на временно работещите, както и..

публикувано на 12.09.19 в 12:13
Витянис Андрюкайтис

България е сред лидерите в ЕС по мерки срещу африканска чума по свинете

Европейската комисия ще започне да възстановява разходите, направени от държавата за овладяване на заразата от африканска чума по свинете /АЧС/, увери в София комисарят по здравеопазване и безопасност на храните Витянис Андрюкайтис. Той заяви, че в..

публикувано на 11.09.19 в 12:20