Денят в снимки

| обновено на 24.04.19 в 12:54


Сладкари от Исперих приготвят разнообразни вкусни козунаци за предстоящите Великденски празници. Снимка: БТА


Дървен кръст, произведение на църковната миниатюрна дърворезба, познат като „Атонската светиня“ бе изложен в Регионалния исторически музей в Благоевград. На него са изобразени 20 сцени от Стария и Новия завет, с повече от 100 фигури. Кръстът, от кипарисово дърво, най-вероятно е изработен в някой от Светогорските манастири, датиран е към края на XVI – началото на XVII век. Снимка: БГНЕС

В сградата на читалище „Нов живот“ в Момчилград бе открита първата в България „балканска библиотека“, която ще предлага на посетителите си над 30 000 тома литература на български, турски, гръцки и арабски език. Снимка: БТА

Още от рубриката

Денят в снимки

От 18 юли до 5 август „Арт център Плевен” е домакин на представителната пътуваща изложба „Форум дървопластика”. Експозицията, организирана от секция „Дърворезба” при СБХ, представя 60 творби на 40 съвременни автори, като основен..

обновено на 19.07.19 в 14:35

Денят в снимки

Инициативен комитет представи днес в Народното събрание макет на мемориал в чест на подвига на Девета пехотна плевенска дивизия и нейния командир генерал Владимир Вазов по време на Дойранската епопея, който да бъде..

обновено на 18.07.19 в 15:46

Денят в снимки

Известният автомобилен състезател Павел Лефтеров направи заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова първия тестдрайв на малкия 6-метров eлектробус на турската марка „Карсан“, от който Столична община има намерение да закупи 30 броя..

обновено на 17.07.19 в 15:57