Денят в снимки

| обновено на 24.04.19 в 12:54


Сладкари от Исперих приготвят разнообразни вкусни козунаци за предстоящите Великденски празници. Снимка: БТА


Дървен кръст, произведение на църковната миниатюрна дърворезба, познат като „Атонската светиня“ бе изложен в Регионалния исторически музей в Благоевград. На него са изобразени 20 сцени от Стария и Новия завет, с повече от 100 фигури. Кръстът, от кипарисово дърво, най-вероятно е изработен в някой от Светогорските манастири, датиран е към края на XVI – началото на XVII век. Снимка: БГНЕС

В сградата на читалище „Нов живот“ в Момчилград бе открита първата в България „балканска библиотека“, която ще предлага на посетителите си над 30 000 тома литература на български, турски, гръцки и арабски език. Снимка: БТА

Още от рубриката

Денят в снимки

Националният исторически музей представи днес изложбата „Старото злато – магия и символика” на колекционера Антонио Василев. Снимка: БГНЕС В Пловдив днес бе даден старт на осмото поредно издание на Ретро рали „Марица”. Тази..

обновено на 17.05.19 в 15:52

Денят в снимки

В Техническия университет в София днес бе открита изложба, посветена на 65-годишнината от първото телевизионно предаване в България и 60-годишнината от създаването на Българската национална телевизия. Снимка: БТА „Български пощи“..

обновено на 16.05.19 в 16:15

Денят в снимки

Летящ мотор (Hoverbike) бе представен в рамките на провеждащия се в НДК в София Webit.Festival Europe 2019 – най-голямото събитие за дигитална икономика и иновации в Европа. Снимка: БТА В Археологическия музей в София се представя изложбата..

обновено на 15.05.19 в 11:52