От Раковски папата призова хората да се обичат и бъдат оптимисти

Снимка: БТА

С емоционално слово пред повече от 750 представители на различни енории и движения на Римокатолическата църква в България, разпределени пропорционално според големината на съответните им общности, от град Раковски папа Франциск отправи послание към всички вярващи по света. Той призова хората да обичат останалите независимо от етническата им принадлежност, защото любовта е безкористна и винаги отваря врати, да не лепят етикети на другите и да бъдат оптимисти, защото песимистите никога не правят добро и рушат всичко, а оптимистите създават надежда в обществото. Присъствалите на срещата се помолиха заедно с папата и го изпратиха с аплодисменти под звуците на емблематичната песен „Една българска роза”.


Още от категорията

Филателни бисери от цяла Европа в Пловдив до 20 октомври

В Пловдив бе открита Европейската филателна изложба „Пловдив фила 2019”. Филателисти от 19 държави показват впечатляващи експонати, разположени върху 480 табла. Известен колекционер от Лондон представя редки и скъпи екземпляри от българската филателна..

публикувано на 19.10.19 в 10:10

Българските ученици са сред най-силните на международни олимпиади по природни науки

София Тех парк е домакин на инициативата Science bricks − Наука с кауза. Целта е да се популяризират постиженията на учениците с медали от международни олимпиади. На една сцена се представят водещи учени със своите интересни открития и хипотези,..

публикувано на 19.10.19 в 08:05

Парашутистите имат какво да разкажат на бъдните поколения

В България 18 октомври се чества като Ден военния парашутист. Навършват се 75 години от събитието, определило този празник. Това е бойното кръщение на 1-ва парашутна дружина на 18 октомври 1944 – щурмът на укрепената позиция Стражин в днешна..

публикувано на 18.10.19 в 08:00