От Раковски папата призова хората да се обичат и бъдат оптимисти

Снимка: БТА

С емоционално слово пред повече от 750 представители на различни енории и движения на Римокатолическата църква в България, разпределени пропорционално според големината на съответните им общности, от град Раковски папа Франциск отправи послание към всички вярващи по света. Той призова хората да обичат останалите независимо от етническата им принадлежност, защото любовта е безкористна и винаги отваря врати, да не лепят етикети на другите и да бъдат оптимисти, защото песимистите никога не правят добро и рушат всичко, а оптимистите създават надежда в обществото. Присъствалите на срещата се помолиха заедно с папата и го изпратиха с аплодисменти под звуците на емблематичната песен „Една българска роза”.


Още от рубриката

Село Криничное, Украйна

Вицепрезидентът Илияна Йотова пред Радио България: Инерцията в ЕС е по-опасна от реформите

Благодаря за възможността да говоря пред Радио България, тъй като излъчвате за нашите сънародници зад граница - това за мен, за нашата институция е много голям приоритет, изтъкна   вицепрезидентът Илияна Йотова в навечерието на празника на българската..

публикувано на 23.05.19 в 14:24

Езикът е най-важният фактор на националната идентичност за българите

В навечерието на светлия български празник на книжовността, просветата и културата, 24 май, обръщаме поглед към езика на нашите предци. За българите той е олицетворение на националната ни идентичност, носител на важни символни и комуникативни..

публикувано на 23.05.19 в 11:10

История за спасяването на едно читалище

„Читалището ни остана единственото място за празнични събирания и културен живот в селото“ - казват жителите на село Долни Богров. Те съжаляват, че нямат училище, защото селото е голямо и има много семейства с деца. Местното читалище, с името на..

публикувано на 22.05.19 в 13:48