Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Раковски папата призова хората да се обичат и бъдат оптимисти

Снимка: БТА

С емоционално слово пред повече от 750 представители на различни енории и движения на Римокатолическата църква в България, разпределени пропорционално според големината на съответните им общности, от град Раковски папа Франциск отправи послание към всички вярващи по света. Той призова хората да обичат останалите независимо от етническата им принадлежност, защото любовта е безкористна и винаги отваря врати, да не лепят етикети на другите и да бъдат оптимисти, защото песимистите никога не правят добро и рушат всичко, а оптимистите създават надежда в обществото. Присъствалите на срещата се помолиха заедно с папата и го изпратиха с аплодисменти под звуците на емблематичната песен „Една българска роза”.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 19 април 2024 г.

В "България днес" на 19 април говорим за успеха на българката Албена Василева от Чикаго, представяме ви уникалната изложба на автентични български килими, изложена в Париж и правим виртуално пътешествие до Казанлъшката гробница, открита на днешната..

публикувано на 19.04.24 в 19:00
Андрей Пленкович

По съседски: Събития с балкански адрес

В изборната битка между премиер и президент в Хърватия печели премиерът Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович и президентът Зоран Миланович се изправиха един срещу друг на извънредни парламентарни избори в страната. Борещият се за..

публикувано на 19.04.24 в 10:45

България е готова за реакция при ескалиране на обстановката в Близкия Изток

Във връзка със ситуацията в Близкия изток служебният премиер Димитър Главчев и правителството са в непрекъсната координация с ресорните ведомства и служби за сигурност и следят ситуацията. Има готовност за евакуация на българските граждани...

публикувано на 19.04.24 в 09:26