Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Раковски папата призова хората да се обичат и бъдат оптимисти

Снимка: БТА

С емоционално слово пред повече от 750 представители на различни енории и движения на Римокатолическата църква в България, разпределени пропорционално според големината на съответните им общности, от град Раковски папа Франциск отправи послание към всички вярващи по света. Той призова хората да обичат останалите независимо от етническата им принадлежност, защото любовта е безкористна и винаги отваря врати, да не лепят етикети на другите и да бъдат оптимисти, защото песимистите никога не правят добро и рушат всичко, а оптимистите създават надежда в обществото. Присъствалите на срещата се помолиха заедно с папата и го изпратиха с аплодисменти под звуците на емблематичната песен „Една българска роза”.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Летните температури се запазват и във вторник

Във вторник, 16 април, минималните температури в страната ще са между 13 и 18°, в София 13°. През деня ще е слънчево. След пладне от запад облачността ще се увеличава и до вечерта в Западна България ще завали. Максималните температури ще са между 27..

публикувано на 15.04.24 в 20:10
ЦИК

"Избираме заедно" е слоганът за изборите за Евро- и български парламент

От 16 април Централната избирателна комисия започва разяснителна кампания за предстоящите избори 2 в 1 - за Евро- и български парламент, насрочени за 9 юни, предаде репортерката на БНР Цветелина Стоянова. Слоганът за изборите ще бъде „Избираме..

публикувано на 15.04.24 в 18:16

Над 1 милион лева от "Америка за България" за туризма в българския Северозапад

17 проекта са одобрени за финансиране в конкурса "Развитие на туризма в Северозападна България и по поречието на река Дунав" на Фондация "Америка за България". За тях ще бъдат предоставени 1 312 000 лв. за развитието на туристически продукти и..

публикувано на 15.04.24 в 18:06