Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Раковски папата призова хората да се обичат и бъдат оптимисти

Снимка: БТА

С емоционално слово пред повече от 750 представители на различни енории и движения на Римокатолическата църква в България, разпределени пропорционално според големината на съответните им общности, от град Раковски папа Франциск отправи послание към всички вярващи по света. Той призова хората да обичат останалите независимо от етническата им принадлежност, защото любовта е безкористна и винаги отваря врати, да не лепят етикети на другите и да бъдат оптимисти, защото песимистите никога не правят добро и рушат всичко, а оптимистите създават надежда в обществото. Присъствалите на срещата се помолиха заедно с папата и го изпратиха с аплодисменти под звуците на емблематичната песен „Една българска роза”.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започна строителството на ГКПП „Струмяни – Берово“

Реалното изпълнение на проекта за строителство на граничния пункт "Струмяни-Берово" между България и Република Северна Македония е вече в ход. Това стана ясно на информационна среща в Благоевград по стратегическия проект.  Инвестицията е на стойност..

публикувано на 26.03.24 в 19:20
 Калин Стоянов

Аерогарите са готови за влизане в Шенген по въздух

Вътрешният министър Калин Стоянов се увери на място в готовността на аерогарите за влизането на България в Шенген по въздух от 31 март. От тази дата всички граждани, които пристигат от държави членки на Шенген, няма да подлежат на паспортна проверка. Те ще..

публикувано на 26.03.24 в 17:48

INSAIT е сред водещите световни институти работещи над изкуствения интелект

Българският институт INSAIT направи исторически пробив с 16 статии на конференцията CVPR- най-цитираният форум за изкуствен интелект и компютърно зрение в света. Успехът нарежда страната сред първите десет в Европа, съобщи пресцентърът на Министерството на..

публикувано на 26.03.24 в 15:54