Денят в снимки

| обновено на 20.05.19 в 15:35

Бронзова статуя на стълбите пред храм „Света Богородица“ е най-новата атракция за жителите и гостите на Пловдив. Творбата, наречена „Прегръдката“, е дело на скулпторката Михаела Дановска с псевдоним Ода Жон и е част от програмата на „Пловдив-Европейска столица на културата 2019“. Снимка: БТА

23 таланти от 7 държави участват в третото издание на Националния конкурс за млади оперни певци „Гена Димитрова“, организиран от Министерството на културата, Плевенската филхармония и община Плевен. Музикалното събитие, което ще продължи до 23 май, бе открито с изпълнение на лауреата на предишното издание на конкурса Александър Носиков в Музикалната зала на славата в Регионалния исторически музей в Плевен. Снимка: БТА

Още от рубриката

Денят в снимки

Стотици жители и гости на Велико Търново се стекоха днес на Самоводската чаршия в старопрестолния град, за да се включат в един от най-атрактивните обичаи на Еньовден – ритуалното минаване за здраве през венец от 77 опушени билки,..

обновено на 24.06.19 в 14:48

Денят в снимки

В Русе започна петото издание на международния фестивал „Живи статуи“, който тази година в продължение на четири дни ще изпълва с настроение площадите„Свобода“ и „Батенберг“ в центъра на дунавския град. Снимка: © Цветомир Цветанов..

обновено на 21.06.19 в 14:53

Денят в снимки

Поради неблагоприятните агро-метеорологични условия през последните дни и седмици, на много места в Лудогорието жътвата на ечемика закъснява. Снимка: БТА Художникът Димитър Петров, носител на редица международни и..

обновено на 20.06.19 в 15:29