Фестивал на уличното изкуство се проведе за първи път в Банкя

Снимка: Силвия Петрова

Фокусници, жонгльори, клоуни, музиканти и други талантливи артисти забавляваха малки и големи по време на първия Фестивал на уличното изкуство у нас, който се проведе на 18 и 19 май в Банкя. Празничното настроение беше в унисон с хубавото време и с номерата на открито, изпълнявани от участниците, които бяха над трийсет. Фестивалът започна с атракция – артистите пристигнаха с ретро парния локомотив „Баба Меца“. Жителите и гостите на града имаха възможност да дарят средства за благотворителна кауза – изграждането на пейки и кът за шах и настолни игри в Централния парк в Банкя. Целта на организаторите е музиката, театъра, цирковите изкуства и пантомимата да станат ежегодна част от Дните на културата в града.


Още от рубриката

Стена на българските символи възникна на туристическа улица в Хавана

В популярния сред туристите квартал Хайманитас на кубинската столица Хавана се появи   „българска“ стена. На стената, покрита с мозайка от начупени фаянсови плочки, са изобразени букви от кирилицата, катедралата „Св. Александър Невски“, щъркел с..

публикувано на 15.06.19 в 11:35
Шеф Петър Михалчев

Създава се първият в България музей на татуировките

На фестивала за бодиарт изкуство в София, който ще се проведе този уикенд в зала „Универсиада”, ще бъде изграден Музей на татуировките. Той ще запознава със значението им за древните култури и тяхната еволюция. За идеята на музея разказва Емил..

публикувано на 14.06.19 в 12:15

Холандски колекционер показва над 100 килима във великотърновска изложба

Произведения от килимарското изкуство предимно по нашите земи ще озарят с цвят, чистота и съвършенство изложбените зали “Рафаел Михайлов” във Велико Търново. На 14 юни там се открива експозицията “Багри, орнаменти, дизайн” с над сто килима от колекцията..

публикувано на 13.06.19 в 13:37