Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал на уличното изкуство се проведе за първи път в Банкя

Снимка: Силвия Петрова

Фокусници, жонгльори, клоуни, музиканти и други талантливи артисти забавляваха малки и големи по време на първия Фестивал на уличното изкуство у нас, който се проведе на 18 и 19 май в Банкя. Празничното настроение беше в унисон с хубавото време и с номерата на открито, изпълнявани от участниците, които бяха над трийсет. Фестивалът започна с атракция – артистите пристигнаха с ретро парния локомотив „Баба Меца“. Жителите и гостите на града имаха възможност да дарят средства за благотворителна кауза – изграждането на пейки и кът за шах и настолни игри в Централния парк в Банкя. Целта на организаторите е музиката, театъра, цирковите изкуства и пантомимата да станат ежегодна част от Дните на културата в града.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Албанският писател Григор Бануши се среща с българската публика

Албанският писател Григор Бануши пристига в България за премиерата на новия си роман "Недовършена симфония" (изд. Изида). Преводът на български език направен от преводача Екатерина Търпоманова, преподавател в Софийкия университет, а допреди години и..

публикувано на 16.04.24 в 16:14

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25

Българският вируоз Марио Хосен солист ще изпълни импровизации за цигулка в Скопие

Концерт на свещи ще има на 12 април македонският камерен оркестър Профундис със световноизвестния български цигулар Марио Хосен, под диригентството на Гюргица Дашич. Концертът във Филхармонията на Северна Македония се прави със съдействието на Българския..

публикувано на 12.04.24 в 15:37