Изложба показва София през очите на италиански фотографи

Снимка: www.fotofabrika.org

От 21 май до 4 юни столичната галерия „Сердика“ показва гостуващата изложба на италианския фотоколектив Чезура„Фотобъстър“(Photobuster). Италианските фотографи пристигнаха в България преди няколко седмици и започнаха своите снимки в София. Настоящата експозиция показва как изглежда българската столица през техните очи. „Фотобъстър“ е част от проекта „Следите раняват“, финансиран от Столична програма “Култура“ 2019.

Фотоколектив „Чезура“ е основан през 2008 г. от група независими италиански фотографи. Основната им цел е продуциране на уникални фотографски проекти. Такъв е и „Фотобъстър“–проект за визуална грамотност, съставен от професионалисти в сферата на визуалните изкуства.


Още от категорията

Творческите маршрути на художничката Рада Якова

Успехът за художника според Рада Якова не се измерва с броя на продадените картини, а с това, до каква степен е успял да развие собствена индивидуалност в изкуството. Рада е българка, която от дълги години живее и твори в чужбина. Наскоро тя показа..

публикувано на 21.10.19 в 11:55

Събирачът на ютии – художникът Димитър Добрев от Пловдив

От една идея, започнала на шега се ражда цяла колекция, толкова разнообразна, че да бъде представена в своеобразен музей на ютиите. От най-старите, работещи на въглени до електрическите, с различни размери, някои от тях – същински произведения на..

публикувано на 12.10.19 в 08:00

Рафаела Рафаелова – артистът, чието въображение няма граници

Какво е усещането да рисуваш една картина, ако си част от нея? Това е въпрос, който би си задал всеки, прочел за Рафаела Рафаелова и нейното хоби, заемащо важна част от живота ѝ. Тя е един от първите VR артисти в България и отговаря на въпроса,..

публикувано на 11.10.19 в 11:31