Изложба показва София през очите на италиански фотографи

Снимка: www.fotofabrika.org

От 21 май до 4 юни столичната галерия „Сердика“ показва гостуващата изложба на италианския фотоколектив Чезура„Фотобъстър“(Photobuster). Италианските фотографи пристигнаха в България преди няколко седмици и започнаха своите снимки в София. Настоящата експозиция показва как изглежда българската столица през техните очи. „Фотобъстър“ е част от проекта „Следите раняват“, финансиран от Столична програма “Култура“ 2019.

Фотоколектив „Чезура“ е основан през 2008 г. от група независими италиански фотографи. Основната им цел е продуциране на уникални фотографски проекти. Такъв е и „Фотобъстър“–проект за визуална грамотност, съставен от професионалисти в сферата на визуалните изкуства.


Още от рубриката

Салон за наивистично и интуитивно изкуство в Белоградчик

Творбите на художници, които извикват върху платното най-чистите и пасторални картини от своето детство, красят първия у нас Салон за наивистично и интуитивно изкуство. Колекцията се разполага на два етажа в художествената галерия в Белоградчик –..

публикувано на 21.06.19 в 08:00
Ибрахим от Рибново

Валерий Пощаров: Фотографията може да накара времето да спре

Винаги съм смятал, че фотографията е сравнима с поезията. Тя е поезията на визуалните изкуства, защото при нея няма толкова техника. При нея си освободен от много условности, които откриваме в други жанрове на визуалните изкуства. Там има един..

публикувано на 19.06.19 в 10:35

Владимир Димитров-Майстора – една от най-забележителните фигури в българската живопис

Картините на Владимир Димитров-Майстора е невъзможно да бъдат сбъркани с творби на друг художник. Толкова самобитен, ярък и впечатляващ с образите, които рисува, че оставя траен спомен в съзнанието. Особено характерни са женските образи от платната..

публикувано на 22.06.19 в 08:00