Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международни фестивали в Деня на детето

Снимка: sabori.bg

Берковица е домакин на 27-ото издание на международния детски фестивал на изкуствата „Лачени обувки“ (30 май-2 юни). За Деня на детето –1 юни, е предвиден галаконцерт и награждаване на победителите в четирите раздела на фестивала – забавна песен, модерни танци, детски театър и рисунка.

На 1 юни е кулминацията и на ХІХ Международен детски етнофестивал в Минерални бани, Хасковско. Във форума участват 80 групи и 72 индивидуални изпълнители, дуети и трио от 16 области и 38 населени места от територията на цяла България. Специални гости са 18 танцови групи от Босна и Херцеговина, Грузия, Македония, Молдова, Сърбия, Турция. Приложници от Задругата на майсторите на народни художествени занаяти – София, представят традиционни занаяти – везба, шиене, плетене, плъстени изделия, фолклорни кукли и накити, грънчарство, ръчно рисувани тъкани, рисувани съдове и др. Организирани са развлекателни игри с награди, на които всички участници и гости на етнофестивала ще имат своя шанс да получат подарък за спомен от детския празник.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес – 28 март 2024 г.

В "България днес" на 28 март ще проверим каква е ситуацията на Летище София два дни преди приемането на България в Шенген по въздух и море, след това ще разкажем малко известната история на българската доброволческа рота № 4093, част от НАТО в разгара на..

публикувано на 28.03.24 в 19:00

На Летище София преди присъединяването ни към Шенген по въздух и вода

На 31 март България и Румъния се присъединяват към Шенгенското пространство по въздух и вода. Австрия остава последният препъникамък, който спира двете страни в стремежа им към пълноправно членство в европейското пространство на свободно движение без..

публикувано на 28.03.24 в 12:40

Изложба представя 20-годишната история на България в НАТО

Изложба, отбелязваща двадесетата годишнина от членството на Република България в НАТО, ще бъде открита на 28 март в Националния военноисторически музей в София. Експозицията е озаглавена "Българската армия – 20 години част от НАТО"..

публикувано на 28.03.24 в 06:25