Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драма и човечност на Моста на влюбените

Снимка: Патрик Браун

Една вълнуваща изложба може да се види в София в рамките на фестивала ФотоФабрика. Тя включва 58 изображения на 19 автори от цял свят, с публикувани фотокниги от ФотоЕвидънс Прес. Това издателството е основано през 2010 г. от българската фотожурналистка Светлана Бахчеванова и Дейвид Стюарт. До днес ФотоЕвидънс е публикувало 22 книги, с които насочва общественото внимание към нарушаването на човешките права, потисничеството и престъпленията срещу личността. Няколко от тях са попадали в класациите за най-добри фотокниги на престижни издания като Time, The New York Times, сп. Smithsonian magazine и др.

Как се снима в зоните на драма и страх, които официално и неутрално наричаме „горещи точки на планетата”? Просто отиваш там и не трябва нито за секунда да си мислиш, че знаеш всичко, че си свикнал с обстановката, че страхът е изчезнал... Това те пази – казва в едно свое интервю Светлана Бахчеванова.

Изображенията – двуезични табла в голям формат, са разположени до 10 юни на Моста на влюбените до НДК. След това колекции от продукцията на ФотоЕвидънс ще бъдат показани за месец на открито в София върху оградите на три столични училища и на Посолството на Словакия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Филми от шест континента на "София филм фест“

„Отворете вратите към световното кино!“ - това е мотото, под което от 13 до 31 март в българската столица ще се проведе 28-ият „София филм фест“. Фестивалната програма включва 143 пълнометражни игрални, документални и анимационни филма, както и..

публикувано на 13.03.24 в 07:00

За първи път български филм на фестивала "Археофилм“ във Флоренция

България за пръв път участва в престижния международен фестивал за филми, свързани с археология, изкуство и екология "Археофилм", чието шесто издание се проведе от 6 до 10 март във Флоренция. Сред 88-те конкурсни заглавия бе и документалната лента "..

публикувано на 12.03.24 в 15:25

Българската литература има свой щанд на Лондонския панаир на книгата

Първата изява на България в Лондонския панаир на книгата от 12 до 14 март включва редица събития, организирани от Българския културен институт в английската столица. Страната ни участва със свой щанд, където посетителите ще могат да се срещнат и разговарят..

публикувано на 11.03.24 в 19:38