Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен се провежда Международният музикален фестивал „Акордеомания – 2019”

В Плевен откриха Международния музикален фестивал „Акордеомания – 2019”. Музикалният форум, който продължава до 9 юни, започна с рекорден брой участници и гости. Това е първото по рода си събитие у нас, което обединява конкурсно начало, майсторски класове, концерти и творчески контакти с големите имена в акордеонното изкуство. Фестивалът има четири направления – класическа и забавна музика, камерна музика и фолклор. Новост в категория „Фолклор” са изискванията към акордеонистите да представят не само своите умения, но и способност да съпровождат на народни певци и инструменталисти. Международното жури включва представители от Русия, Франция, Сърбия и България. За първи път у нас има и селекция за участници в състезанието „Световен трофей” на Световната конфедерация на акордеона. В концертите, съпътстващи програмата на фестивала, участват световно известният руски акордеонист Юрий Шишкин, Пламен Димитров и Ангел Чакъров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Борислав Славов

Български композитор с наградата за "Най-добра музика" на BAFTA

Българският композитор Борислав Славов спечели престижната награда за "Най-добра музика" в тазгодишното 20-о издание на наградите на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство BAFTA GAMES AWARDS, съобщи БНР "Хоризонт". Славов..

публикувано на 12.04.24 в 15:17
Снимка: facebook.com/LidiaGanevaOfficial

"Няма да се променя за теб"

Доказала таланта си още като дете, когато едва в трети клас представи България на Детската Евровизия в Малта, по-късно и с успешното си участие в "Гласът на България", вече 18-годишната Лидия Ганева се развива като обещаваща млада певица. И въпреки че..

публикувано на 11.04.24 в 10:15
JazzBoree

"Дос, дос, Доне ле"– български фолклор и джаз в дебютния сингъл на JazzBoree

Новата етноджаз формация JazzBoree прави силно впечатление още със своя дебютен сингъл "Дос, дос, Доне ле". Познаваме Савина Пламенова като фолклорна певица, която обича и джаза. Участвала в различни популярни народни ансамбли, в последно..

публикувано на 10.04.24 в 10:15