250 нови работни места открива фирма за производство на климатични системи в Божурище

Снимка: http://industryinfo.bg/

Доставчикът за едни от най-големите компании в автомобилната индустрия Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) вложи 16.2 милиона евро за разширяване на завода си в България, който се намира в икономическата зона на Божурище. Така производството в компанията може да се удвои. Със създаването на 250 нови работни места броят на заетите ще надхвърли 700 души. След разширяването на завода той ще може да произвежда по 150 000 устройства на седмица и над 7 милиона на година. Заедно с производствената база в Божурище, през 2015 г. компанията откри и развоен център за производство на панели за управление на климатични системи в автомобилите, а сред основните и клиенти са Audi, BMW, Bentley, Daimler, Ford, Renault, Volvo и други.


Още от категорията

Българин среща работодател и работник чрез мобилна платформа

Кандидатстването по обяви в сайтовете за работа, никога не е било толкова лесно, бързо и буквално на един клик разстояние. Връзката между търсещите и предлагащи работа е улеснена от мобилното приложение, разработено от Цветослав Захариев...

публикувано на 14.10.19 в 13:05

Българска компания е сред водещите платформи за IT обучения в света

Да откриеш инвеститор, склонен да осигури финансиране за образование, не е лесна задача. Точно това обаче успя да направи българската фирма Coursedot, която през 2016 година привлече финансиране от фонда Eleven, подкрепян тогава от Европейския..

публикувано на 13.10.19 в 10:25

Пропастта между малкото богати и многото бедни се задълбочава

Министърът на финансите Владислав Горанов съобщи тези дни, че около 193 хиляди от 3.1 млн. данъкоплатци в България декларират за облагане месечен доход от около 4 600 евро или повече. В същото време средната заплата е малко над 600 евро, средната..

публикувано на 10.10.19 в 11:02