Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

250 нови работни места открива фирма за производство на климатични системи в Божурище

Снимка: http://industryinfo.bg/

Доставчикът за едни от най-големите компании в автомобилната индустрия Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) вложи 16.2 милиона евро за разширяване на завода си в България, който се намира в икономическата зона на Божурище. Така производството в компанията може да се удвои. Със създаването на 250 нови работни места броят на заетите ще надхвърли 700 души. След разширяването на завода той ще може да произвежда по 150 000 устройства на седмица и над 7 милиона на година. Заедно с производствената база в Божурище, през 2015 г. компанията откри и развоен център за производство на панели за управление на климатични системи в автомобилите, а сред основните и клиенти са Audi, BMW, Bentley, Daimler, Ford, Renault, Volvo и други.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Енергийната комисия в НС отложи пълната либерализация на пазара на ток

Депутатите от енергийната комисия в Парламента замразиха либерализацията на тока на едро за една година. Според действащия закон тя трябваше да се случи от 1 юли т.г. Това означава, че на 1 юли КЕВР отново ще трябва да се произнесе за цената на..

публикувано на 17.04.24 в 17:58

В България се появи първата плантация с шамфъстък

За първи път в България край Сандански засадиха плантация с 22 декара шамфъстък. Инвестицията е на софийски бизнесмен, съобщи БНТ. Първата реколта се очаква до 2-3 години. Хората в най-топлия район на България и преди са отглеждали екзотичното за..

публикувано на 17.04.24 в 10:20

Служебният кабинет продължава курса на България към еврозоната

"Старал съм се в правителството да попаднат експерти, да има приемственост и да бъде политически балансирано" – това заяви служебният премиер Димитър Главчев при представянето при президента на състава на вече действащия служебен кабинет. Основната..

публикувано на 15.04.24 в 10:25