Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

250 нови работни места открива фирма за производство на климатични системи в Божурище

Снимка: http://industryinfo.bg/

Доставчикът за едни от най-големите компании в автомобилната индустрия Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) вложи 16.2 милиона евро за разширяване на завода си в България, който се намира в икономическата зона на Божурище. Така производството в компанията може да се удвои. Със създаването на 250 нови работни места броят на заетите ще надхвърли 700 души. След разширяването на завода той ще може да произвежда по 150 000 устройства на седмица и над 7 милиона на година. Заедно с производствената база в Божурище, през 2015 г. компанията откри и развоен център за производство на панели за управление на климатични системи в автомобилите, а сред основните и клиенти са Audi, BMW, Bentley, Daimler, Ford, Renault, Volvo и други.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Тойота" инвестира в разработка на INSAIT за изкуствен интелект

"Тойота" финансира изследвания в българския Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии – INSAIT, който е към Софийския университет. Целта на проекта е създаването на нов вид изкуствен интелект, внедрен в робот, включващ..

публикувано на 10.04.24 в 13:50
Отляво надясно - Румен Спецов, Людмила Петкова, Георги Димов

Фискалният резерв се оказа с над 3 милиарда лева по-малко от обявения

Основните приоритети пред служебното правителство във финансовата политика ще бъде влизането на България в еврозоната и устойчивостта на публичните финанси. Това обяви на брифинг новият вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова. Стана ясно..

публикувано на 09.04.24 в 17:54

Политическата нестабилност отблъсква чуждите инвеститори

Икономиката на страната е на 64% от средноевропейското ниво. Все още не е премината границата от 70%, която Румъния достигна. Това, което отличава България от останалите държави в региона е, че при тях има по-високи нива на инвестиции, по-добро..

публикувано на 08.04.24 в 17:15