„Любими детски герои" е мотото на фестивала на пясъчните скулптури в Бургас

Снимка: sandfestburgas.com

Фестивалът на пясъчните скулптури се провежда за 12-ти път в Бургас. Тази година в него участват само български майстори, а мотото е „Любими детски герои". Това е фестивал, съсредоточен върху детайла, казват майсторите.

Огнян Петков, един от доайените на бургаския пясъчен форум, казва, че приема идеята на фестивала, защото всеки детски герой му е по сърце. Искам всяко дете да види Пипи вътре в себе си и да го провокирам да прочете книгата – казва Огнян.

За фестивала са доставени 400 тона речен пясък повече от миналата година, подготовката е продължила 6 месеца, 15 дни художниците са ваяли фигурите в жегата на крайморския град и само три месеца ще трае радостта от него – казват организаторите. По думите им засега само могат да си мечтаят тези приказни скулптури да останат и пространството около тях да се разраства всяко лято.

Още от рубриката

Бележити творци ще преподават в Международната лятна академия на изкуствата в Созопол

Под знака на изкуството, културата и музиката ще премине втората половина на месец юли в Созопол. Курортът, обичан от поколения българи заради своя неподправен чар и дух, е притегателен център за българския арт-елит по време на Празниците на..

публикувано на 15.07.19 в 11:10

Приказките от глина на майстора Стоян Райнов

„Не всичко умира“ е заглавието на творба на Стоян Райнов, избрана за емблема на сборна изложба, посветена на наследството на един от най-продуктивните и талантливите художници на българската рисувана керамика. Експозицията, подредена в галерия..

публикувано на 12.07.19 в 12:24

Турнето „Живият извор“, посветено на учението на Петър Дънов, гостува в Пловдив

Днес, на 12 юли, когато се навършват 155 години от рождението на Петър Дънов, в Дома на културата в Пловдив ще се състои концерт посветен на Учителя. В концерта ще вземат участие международният хор "Виделина" и хор "Музикална лаборатория за човека"..

публикувано на 12.07.19 в 09:00