„Любими детски герои" е мотото на фестивала на пясъчните скулптури в Бургас

Снимка: sandfestburgas.com

Фестивалът на пясъчните скулптури се провежда за 12-ти път в Бургас. Тази година в него участват само български майстори, а мотото е „Любими детски герои". Това е фестивал, съсредоточен върху детайла, казват майсторите.

Огнян Петков, един от доайените на бургаския пясъчен форум, казва, че приема идеята на фестивала, защото всеки детски герой му е по сърце. Искам всяко дете да види Пипи вътре в себе си и да го провокирам да прочете книгата – казва Огнян.

За фестивала са доставени 400 тона речен пясък повече от миналата година, подготовката е продължила 6 месеца, 15 дни художниците са ваяли фигурите в жегата на крайморския град и само три месеца ще трае радостта от него – казват организаторите. По думите им засега само могат да си мечтаят тези приказни скулптури да останат и пространството около тях да се разраства всяко лято.

Още от категорията

Събирачът на ютии – художникът Димитър Добрев от Пловдив

От една идея, започнала на шега се ражда цяла колекция, толкова разнообразна, че да бъде представена в своеобразен музей на ютиите. От най-старите, работещи на въглени до електрическите, с различни размери, някои от тях – същински произведения на..

публикувано на 12.10.19 в 08:00

Рафаела Рафаелова – артистът, чието въображение няма граници

Какво е усещането да рисуваш една картина, ако си част от нея? Това е въпрос, който би си задал всеки, прочел за Рафаела Рафаелова и нейното хоби, заемащо важна част от живота ѝ. Тя е един от първите VR артисти в България и отговаря на въпроса,..

публикувано на 11.10.19 в 11:31

Даниела Костова – художничката, която опакова Рингтурм и изследва природните стихии

В началото на лятото една арт-инсталация прикова вниманието на виенчани – от върха на кулата “Рингтурм” се спусна огромна фотография на бебе космонавт, върху чийто скафандър е кацнал бял гълъб с разперени криле. С проекта си “Мечти за бъдещето”..

публикувано на 10.10.19 в 12:30