Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еднодневна изложба на умалени автомобили организират в Габрово

Снимка: facebook.com

Изложение за умалени модели на моторни превозни средства ще се проведе тази събота /06.07/ в зала "Орловец" в Габрово. Посетителите ще могат да видят хиляди модели, различни по вид и дизайн –от ретро до модерни и тунинг експонати. Много от тях са с перфектна детайлизация и се доближават максимално до оригинала. Ще бъдат представени модели на световно известни производители в почти всички мащаби, като най-силно ще бъдат застъпени мащабите 1:87, 1:43, 1:24 и 1:18. Ще има интересни умалени модели на „Ферари“, „Мерцедес“; на автомобили от филмовите поредици за Джеймс Бонд, „Бързи и яростни“ и др; различни по мащаб рали автомобили, както и една от най-добрите колекции в България на машините на Себастиан Льоб. В Габрово ще гостува една от най-внушителните колекции на „Мерцедес“ ДТМ модели и най-голямата колекция у нас на Jada Toys в мащаб 1:24. Изложението не може да мине без традиционните за нашето минало модели като „Лада“, „Москвич“, „Волга“, „Зил“, „Газ“ и др. Ще бъдат показани и уникални модели на камиони в мащаби 1:87 и доста строителна техника, ръчно изработени модели на танкове и друга военна техника. Един от колекционерите ще представи над 300 експоната на полицейски автомобили от различни държави.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Генерално Консулство Ню Йорк

България, Турция и Сърбия представиха традициите си в Ню Йорк

На събитие, организирано от Генералните консулства на България, Турция и Сърбия в Ню Йорк, бяха представени културите, традициите и възможностите за туризъм в трите балкански държави. Празненството бе домакинствано от генералното консулство на..

публикувано на 23.04.24 в 16:17

Над 60% от хората в България живеят с недостиг на средства за издръжка

Малко над 1450 лв. са необходими на един работещ и живеещ в едночленно семейство, и общо 2616 лв. пък трябват за месечната издръжка за тричленно семейство, какъвто е в момента моделът на повечето от домакинствата в България (двама работещи възрастни и едно..

публикувано на 23.04.24 в 14:45
Снимка: Facebook 
/Balgaria.i.Makedonia.Istoria.i.Politika

Преведоха на английски двутомника "България и Македония, история и политика"

40 автори с 43 теми участват в първия том на сборника "България и Македония, история и политика". С научни факти първият том проследява Средновековието, Османския период, борбата за правата и свободите на населението в Македония и възникването..

публикувано на 23.04.24 в 11:50