Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турнето „Живият извор“, посветено на учението на Петър Дънов, гостува в Пловдив

Снимка: © FBU

Днес, на 12 юли, когато се навършват 155 години от рождението на Петър Дънов, в Дома на културата в Пловдив ще се състои концерт посветен на Учителя. В концерта ще вземат участие международният хор "Виделина" и хор "Музикална лаборатория за човека" Събитието е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и е проект на общество "Бяло Братство" и асоциация "Видя проект". По този повод в България пристигат 110 души от цял свят, за да пеят на български език песните на Учителя, да посетят местата, свързани с историята на Бялото братство.

Изявата е част от турнето, наречено "Живият извор", започнало от Варна, където Петър Дънов изнася първата си лекция, пише първата си книга, среща се с първите си трима ученици, прави първия събор на Бялото братство. Импулсът на Бялото братство се разпространява от Франция в целия свят. По всички точки на света, където четат и практикуват учението на Учителя Петър Дънов, се играе танцът Паневритмия, а песните и молитвите се произнасят на български език.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пътуващият фестивал "Лятно Театро" сплотява семействата с изкуство, вълшебства и смях

За четвърта поредна година пътуващият фестивал "Лятно Театро" ще подари на децата и на техните родители мигове на чисто щастие. А за да остане този ден незабравим в живота им, заедно ще мерят сили в анимация с игри, ще оцеляват в буря от стотици..

публикувано на 08.04.24 в 09:31

Съвременната илюстрация е "сърцето" на българския щанд на Панаира на детската книга в Болоня

На 8 април започва 61-ия Международен панаир на детската книга в Болоня . Най-голямото международно събитие за детска литература тази година ще продължи до 11 април, а България за първи път е представена с обособен тематичен щанд от 64 кв...

публикувано на 08.04.24 в 09:15
Сн.: Клуб на българските жени и семейства в Хамбург

За поредна година български хумор завладява Хамбург

На какво се смеят варненци, бургазлии, габровци и софиянци? А българите извън страната? Студентите и хазяите, дето им дават квартира? Отговор за пореден път ще търси Биеналето на българският хумор в Хамбург. СЕДЕМнаДЕСЕТО (така го изписват те)..

публикувано на 07.04.24 в 06:30