Детският научен център „Музейко“ показва как се проектира безмоторен самолет

Снимка: muzeiko.bg

Днес голямата поляна в Южния парк в София ще се преобрази в място за игри, забавления и научни предизвикателства за малчуганите. Те са подготвени специално от Детския научен център „Музейко“, който е организирал интересни научни закачки и експерименти от света на физиката, химията и конструирането. С помощта на „Музейковците“, децата ще проектират безмоторен самолет и ще развихрят въображението си с форми от бъдещето и забавни конструктори. Ще има и томбола със специални награди.

Още от рубриката

Разраства се мрежата фестивали, посветени на българската история

Сред почти 1000 фестивала, които се провеждат в България, особено място заемат историческите възстановки – пищни, зрелищни, неизменно привличащи публика и пресъздаващи различни периоди от великата историята на България. В България от..

публикувано на 16.08.19 в 12:07

Съби Атипов: Емигрантите ще се завърнат, когато България догони по-развитите страни

Български емигранти в Испания успяват със свои средства и усилия да отворят в северната част на страната (главно в областта Навара) четири училища, за да могат децата им да изучават майчиния си език и да не губят корените си в родината. В..

публикувано на 16.08.19 в 11:16

Зоопаркът в Добрич разхлажда животните със сладолед

В знойните августовски дни мечките Берна и Костадин в Центъра за защита на природата и животните в Добрич се разхлаждат с плодов сладолед. Леденото лакомството се приготвя в десетлитрова туба с малко вода, грозде, нарязани на кубчета ябълки, сливи,..

публикувано на 18.08.19 в 08:35