Българин развива успешен бизнес с рециклирани гуми във Великобритания

Снимка: архив

Български емигрант във Великобритания основа на Острова собствена фабрика за рециклиране на гуми втора употреба. Тя се намира на около 50 км. от Плимут в югозападния край на кралството и осигурява работа за 18 души, много от които, също наши сънародници. Рециклираните гуми се предлагат на пазара, но на много по-ниски цени. Това бързо печели много нови клиенти от региона, които пазаруват директно от фабриката. Собственикът, Стефан Костов, емигрира във Великобритания през 1998 година и дълго време е наемник в сервизи за гуми. През 2017 г. решава да опита късмета си сам, вземайки под наем терен, подходящ за фабрика. Необходимата първоначалната инвестиция в бизнеса предприемачът набавя с помощта на банков кредит. Що се отнася до Брекзит, Стефан смята, че той няма да засегне драстично неговия бизнес, тъй като не очаква да има отлив на клиенти.

Още от рубриката

Тайните послания на българските пафти

Един от най-красивите елементи на народния костюм на българката несъмнено са пафтите. Изящни, изкусно изработени от различни метали, украсени с причудливи фигури и плетеници, тези токи за колан са смятани за символ на женствеността. Първоначално..

публикувано на 21.08.19 в 08:10

Михаил Кочев: Занаятите съществуват, докато има отдадени на тях хора

Всяка работа си иска майстора – казва българският народ. Тази мъдрост е преминала през проверката на времето и е валидна и в съвременния свят. Да получиш признание, че си майстор в своята професионална област е въпрос на престиж и чест. Обикновено..

публикувано на 19.08.19 в 12:45
Ансамбъл за народни песни и танци “Пазарджик”

Списание „Изживей България“ черпи вдъхновение от българските традиции

Предстои да излезе от печат вторият брой за 2019 година на списание „Изживей България“. Темата на броя са шевиците , дава информация в аванс издателят д-р Светлана Радева. Самата тя е омагьосана от красотата на родните бродерии, благодарение на..

публикувано на 19.08.19 в 11:24