Още една малка столица на българския джаз

Старинният възрожденски град Трявна /с културни традиции още от XVII век/ посреща първото издание на своя джаз-фестивал. Един от инициаторите на феста и най-популярен участник тази година е певецът Васил Петров. Той е известен като „българският Синатра”, заради блестящите си изпълнения на песни от репертоара на Франк Синатра. Дръзнах да си помисля, че един джаз фестивал би се свързал много добре с културните традиции на града – казва Васил Петров. Той ще представи новия си проект симфоничен джаз, с участието на оркестър Симфониета Враца.

Още от категорията

Прощаваме се с Милчо Левиев – обаятелен музикант с неоценимо музикално наследство

Големият джаз музикант си отиде на 12 октомври в Солун, където през последните години живееше със съпругата си − певицата Вики Алмазиду. Поклонението е утре (18.10) в столичната зала „България“. Милчо Левиев е първият български джаз музикант,..

публикувано на 17.10.19 в 15:05

Тодор Бакърджиев: „Участието и наградата от фестивала в Синсинати са голямо вдъхновение за нас“

Преди дни в гр. Синсинати (САЩ) завърши първото издание на Cincinnati Public Schools International Jazz Festival. Заедно с оркестри от 22 училища от Щатите, участие взе Джаз бендът на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ с ръководител..

публикувано на 16.10.19 в 14:01

Старозагорската опера с гастрол в София - след премиера в Италия и преди началото на новия сезон

Щастливи сме, че имаме възможност да осъществяваме толкова интересни постановки. Благодарни сме на общината в града и Министерството на културата, които неизменно ни подкрепят – думи на Огнян Драганов, режисьор, директор на Старозагорската..

публикувано на 11.10.19 в 12:00