400 мототуристи от 25 страни се събират в Пловдив за Парад на нациите

Снимка: архив

Представители от 22 европейски страни, както и от Турция, Израел и Ливан, ще се включат в седмата международна среща на мототуристи в Пловдив, която ще се проведе от 4 до 8 септември.
Срещата има за цел да представи Пловдив като европейска столица на културата, както и традициите, културата, бита, кухнята и природата на региона. Посещения на Асеновата крепост и Бачковския манастир са част от културната програма, а забавната част включва кулинарен и бирен фест и рок концерт. На 6 септември, денят на Съединението на България, ще се проведе светлинен мото парад, след който участниците ще се присъединят към честванията на празника.
На 7 септември по улиците на Пловдив ще се проведе мотопарад на нациите, който ще завърши с концерт концерта „Български фолклор през очите на света“.


Още от категорията

Филателни бисери от цяла Европа в Пловдив до 20 октомври

В Пловдив бе открита Европейската филателна изложба „Пловдив фила 2019”. Филателисти от 19 държави показват впечатляващи експонати, разположени върху 480 табла. Известен колекционер от Лондон представя редки и скъпи екземпляри от българската филателна..

публикувано на 19.10.19 в 10:10

Българските ученици са сред най-силните на международни олимпиади по природни науки

София Тех парк е домакин на инициативата Science bricks − Наука с кауза. Целта е да се популяризират постиженията на учениците с медали от международни олимпиади. На една сцена се представят водещи учени със своите интересни открития и хипотези,..

публикувано на 19.10.19 в 08:05

Парашутистите имат какво да разкажат на бъдните поколения

В България 18 октомври се чества като Ден военния парашутист. Навършват се 75 години от събитието, определило този празник. Това е бойното кръщение на 1-ва парашутна дружина на 18 октомври 1944 – щурмът на укрепената позиция Стражин в днешна..

публикувано на 18.10.19 в 08:00