Две български момичета създадоха кавър песен за сънародниците ни по света и у дома

Снимка: личен архив

Десислава Динчева и Богомила (Мила Боги) създадоха песен за българите, които заминават по света и за тези, които ги изпращат. Целта на песента „Заедно“ е да достигне до повече наши сънародници по света, с емоцията на последния миг преди раздялата. Авторката на текста, 19 годишната Деси, сподели пред БНР, че песента е своеобразно послание към хората, които заминават да запазят мил спомен за споделените щастливи мигове в България.



Още от категорията

Филателни бисери от цяла Европа в Пловдив до 20 октомври

В Пловдив бе открита Европейската филателна изложба „Пловдив фила 2019”. Филателисти от 19 държави показват впечатляващи експонати, разположени върху 480 табла. Известен колекционер от Лондон представя редки и скъпи екземпляри от българската филателна..

публикувано на 19.10.19 в 10:10

Българските ученици са сред най-силните на международни олимпиади по природни науки

София Тех парк е домакин на инициативата Science bricks − Наука с кауза. Целта е да се популяризират постиженията на учениците с медали от международни олимпиади. На една сцена се представят водещи учени със своите интересни открития и хипотези,..

публикувано на 19.10.19 в 08:05

Парашутистите имат какво да разкажат на бъдните поколения

В България 18 октомври се чества като Ден военния парашутист. Навършват се 75 години от събитието, определило този празник. Това е бойното кръщение на 1-ва парашутна дружина на 18 октомври 1944 – щурмът на укрепената позиция Стражин в днешна..

публикувано на 18.10.19 в 08:00