Подпомагат туризма с откриване на специалност за екскурзоводи в Бургаския университет

Снимка: БГНЕС-архив

Недостигът на кадри в сферата на туризма е причина за появата на нова специалност в Колежа по туризъм, който е част от Бургаския университет. От тази година там ще се обучават екскурзоводи и аниматори. Освен че ще учат теория за управлението на туроператорската и турагентската дейност, те ще имат занятия и на терен. Обучението за екскурзоводи ще трае 3 години, като акцентът ще бъде върху усвояването на практически умения. За целта студентите ще провеждат стаж в туристически фирми. Вече е факт и първото споразумение за съвместна дейност с конкретен туристически обект – това е община Средец, на чиято територия се намира античния и средновековен град „Деултум“ , който понастоящем е археологически резерват, известен като най-старата римска колония по българските земи.

Деултум Снимка: архив


Още от категорията

България – спирка за млади пътешественици по проекта Road Trip

Една от най-видимите ползи от членството на една държава в Европейския съюз, безспорно е възможността гражданите ѝ да пътуват свободно в рамките на общността. Все по-често срещани са както индивидуалните, така и организираните пътувания на млади..

публикувано на 02.10.19 в 13:30

София има огромен потенциал за развитие на СПА туризъм

Вероятно ще ви изненадаме, но спокойно можем да кажем, че за всяка болка или здравен проблем, който имате, в България ще намерите минерален извор, който да ги изцери. Минералните извори у нас са около 500, а с близо 5000 литра вода в секунда, които..

публикувано на 30.09.19 в 11:49

“Thomas Cook” фалира, българският туризъм губи близо 50 млн. евро

Британската туристически компании   /с китайско участие/ „Томас  Кук“, която е най-старата и една от най-големите в света,   фалира и създаде проблеми на 600 000 туристи по всички краища на планетата. Но не само туристите са засегнати, а и..

публикувано на 25.09.19 в 11:19