Старите рибарски истории и традиции привличат туристи по Българското Черноморие

Снимка: Радио Бургас

Опитни плетачи на мрежи ще разказват истории за живота и труда на хората в старите рибарски селища, част от които са добре запазени по крайбрежието. По идея на бургазлии, които искат да запазят жив този стар занаят, през следващия летен сезон в истинска атракция за туристите ще се превърне рибарското селище Ченгене скеле. Разположено на 15-тина километра от Бургас, в красивия Цигански залив, селището предлага досег до романтиката на рибарската професия и борбата на човека с морската стихия. Там се намира и една от запазените конструкции от мрежи в морето, издигната на около 20 м. над морската повърхност. Рибарското съсловие с носталгия си спомня как денонощно са имали улов на разнообразни видове черноморска риба. Днес, много от тях са безвъзвратно изчезнали, а рибарските селища се превръщат в романтични места, предлагащи храни и напитки на туристите.


Още от категорията

България – спирка за млади пътешественици по проекта Road Trip

Една от най-видимите ползи от членството на една държава в Европейския съюз, безспорно е възможността гражданите ѝ да пътуват свободно в рамките на общността. Все по-често срещани са както индивидуалните, така и организираните пътувания на млади..

публикувано на 02.10.19 в 13:30

София има огромен потенциал за развитие на СПА туризъм

Вероятно ще ви изненадаме, но спокойно можем да кажем, че за всяка болка или здравен проблем, който имате, в България ще намерите минерален извор, който да ги изцери. Минералните извори у нас са около 500, а с близо 5000 литра вода в секунда, които..

публикувано на 30.09.19 в 11:49

“Thomas Cook” фалира, българският туризъм губи близо 50 млн. евро

Британската туристически компании   /с китайско участие/ „Томас  Кук“, която е най-старата и една от най-големите в света,   фалира и създаде проблеми на 600 000 туристи по всички краища на планетата. Но не само туристите са засегнати, а и..

публикувано на 25.09.19 в 11:19