Започна концертен цикъл, посветен на дипломатическите отношения на България с водещи европейски страни

Концертният сезон за почитателите на класическата музика в България започна, а изненадите, които очакват публиката в най-добрата зала за класическа музика у нас – КК „България“, не са малко. С концерт, посветен на музиката на Русия, в който прозвучаха произведения на Сергей Рахманинов, Сергей Прокофиев и Михаил Плетньов започна музикалният цикъл „Дипломация и музика“, посветен на 140- годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и водещи европейски страни. Истински музикален празник ще бъде и предстоящият на 30 септември концерт, в който публиката ще се наслади на виртуозните музиканти от струнен квартет „Credo“, които ще изпълнят пиеси от Хайдн и Пиацола.

По традиция концертите от цикъла започват в 19 часа и включват богата палитра от изпълнители, сред които и носителя на Гранд При на 7-мия Международен конкурс „Наследниците на Орфей“ 2019 – флейтистката Гергана Иванова. Заедно с нея, през октомври концерти ще изнесат музикантите от „София квартет“, Струнен квартет „Филхармоника“, цигуларката Наталия Тодорова и пианистът Васил Начев.

Още от категорията

Хор „Големите български гласове“ взе участие в VII Международен фестивал на нематериалното културно наследство в Китай

„Големите български гласове“ е фолклорен хор, създаден през 1971 г. от известния български диригент Здравко Михайлов. От 1999 г. негов артистичен директор и диригент е Илия Михайлов. Репертоарът на хора включва обработки на автентичен български..

публикувано на 19.11.19 в 11:40

Пианисти от девет държави с концерти в четири града на България

Шестнадесет пианисти от Германия, Италия, Русия, Канада, Корея, Япония, Словакия, България и Филипините ще изнесат 4 концерта в българските градове, участвали в надпреварата за европейска столица на културата – Пловдив (на 16 ноември), София (на 18..

публикувано на 16.11.19 в 10:10

Соня Йончева представя в София програма, съставена изцяло от произведения на Джакомо Пучини

Оперната прима ще пее в зала „България“ под съпровода на Софийската филхармония и Найден Тодоров – главен диригент на националния ни оркестър. Талантливата българка пристига в родината си след около едногодишно отсъствие. Нека припомним, че..

публикувано на 15.11.19 в 11:06