Българските ученици са сред най-силните на международни олимпиади по природни науки

София Тех парк е домакин на инициативата Science bricks − Наука с кауза. Целта е да се популяризират постиженията на учениците с медали от международни олимпиади.На една сцена се представят водещи учени със своите интересни открития и хипотези, вдъхновяващи учители и някои от най-успешните ни ученици-олимпийци. Това е научно шоу с благотворителна цел, за да се осигури повече подкрепа за умните деца на България по пътя им към нови успехи. Повече от 90% от олимпийците, които отидоха на най-силното състезание /международно – б.р./ за годината по всеки предмет, се върнаха с медали", заяви за програма „Хоризонт“ на БНР Вълкан Горанов, един от организаторите на събитието. Успехи печелят не само ученици от елитните софийски гимназии, но и от цяла България. Трудностите обаче започват, след като се сформира националният отбор за всяка наука. Търсенето на спонсорство и допълнителното събиране на средства са неизбежни, но и подкрепата на публичните власти през последните години се увеличава, отбелязва Горанов.


Още от категорията

„Животът не е резервна част” – мото на Световния ден на жертвите на пътнотранспортни злополуки

Излизайки от дома, службата, училището всеки от нас се превръща в участник в движението по пътищата, било то като пешеходец, пътник или водач. Но не всеки ден всички се връщат у дома живи и здрави. Нека бъдем отговорни пешеходци, водачи и пътници!..

публикувано на 17.11.19 в 07:00

Международен семинар по превод събра в Пловдив студенти-русисти от седем държави

Пловдив гостоприемно разтвори обятия за IX Международен научно-практически семинар за студенти-русисти „Обучение по преводаческо майсторство“. Форумът, който се провежда от 14 до 17 ноември с подкрепата на фонд „Русский мир“ и Пловдивския..

публикувано на 15.11.19 в 12:13

Ателиета за книговезане и калиграфия се пренасят в публична градска среда в София

В България хората започват все по-свободно да изразяват себе си, стремят се да не подражават на другите, а все повече да се представят със своите уникални черти и качества. Вярно, че в началото приемат различните с малко недоверие, но постепенно хората..

публикувано на 15.11.19 в 11:00