Изборният ден протича нормално при активност близка до тази през 2015г.

Снимка: БТА

Говорителят на ЦИК Александър Андреев съобщи, че избирателната активност на втория тур на местните избори в страната, измерена към 10 часа местно време, е била 7,14 %. Нивото е близко до регистрираното по същото време на предишните избори през 2015 г. − 8,66 %. При местни избори избирателната активност на втория тур обикновено е по-ниска от тази на първия, отбеляза говорителят. В неделния ден се провеждат балотажи в общо 196 общини на страната. Трябва да бъдат избрани кметовете и на 18 областни града, сред които са и трите най-големи − София, Пловдив и Варна. Изборният ден протича нормално.


Още от категорията

Разговорите на премиера Бойко Борисов в Солун – елемент от нова динамика на Балканите

В рамките на Четвъртата среща на върха в Солун, провеждана под патронажа на гръцкия президент Прокопис Павлопулос, премиерът Бойко Борисов разговаря с колегите си от Гърция и Северна Македония – Кирякос Мицотакис и Зоран Заев. Диалогът се вмества в..

публикувано на 15.11.19 в 11:35

Три десетилетия след 10 ноември 1989 година

10 ноември 1989 година започва като обикновен ден за гражданите на Народна република България, но последвалите събития го превръщат във важна историческа дата, свързана с началото прехода от социализъм към демокрация. Съвременници разказват, че в..

публикувано на 10.11.19 в 09:05

Пъстри картини в местната власт след втория тур на изборите в България

Ако съдим по официалните данни на ЦИК, вторият тур на местните избори в България, проведен на 3 ноември, не е променил съотношението на силите, очертано преди седмица от първия. Водеща сила в местната власт продължава да е водещата и в..

публикувано на 04.11.19 в 11:27