Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ спечели кметските постове в трите най-големи града на България

Снимка: БГНЕС

По данни от екзит половете на всички социологически агенции, управляващата партия ГЕРБ печели на втория тур на местните избори кметските места в трите най-големи града в България. Опозиционната БСП печели в значимите областни центрове Русе и Благоевград, с което значително подобрява представянето си в сравнения с изборите през 2015 г. ГЕРБ спечели изборите в столицата София, като досегашният кмет Йорданка Фандъкова запазва своя пост с над 50% от вота и започва четвърти мандат. С внушителна преднина ГЕРБ печели кметския вот в Пловдив и във Варна. Около 5% от избирателите в цялата страна са гласували с опцията, че не подкрепят никого от кандидатите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Сърбия е недоволна от препоръката Косово да бъде приета за член на ПАСЕ Комитетът по политически въпроси и демокрация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа даде положително становище по кандидатурата на Косово за членство в..

публикувано на 29.03.24 в 10:35

Президентът започна срещите с възможните служебни премиери

Президентът Румен Радев започна консултации с кандидатите за служебен премиер. Според конституционните промени от края на 2023 г., държавният глава може да избере служебния премиер от ограничен списък от 10 кандидати. Това са председателят на..

публикувано на 28.03.24 в 17:50

ИТН върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство веднага при връчването му

Партия "Има такъв народ" (ИТН) благодари за доверието на президента Румен Радев и върнаха обратно третия мандат за съставяне на правителството. Папката беше върната празна от заместник-председателя на парламентарната група на ИТН Ивайло Вълчев с..

публикувано на 28.03.24 в 12:09