ГЕРБ спечели кметските постове в трите най-големи града на България

Снимка: БГНЕС

По данни от екзит половете на всички социологически агенции, управляващата партия ГЕРБ печели на втория тур на местните избори кметските места в трите най-големи града в България. Опозиционната БСП печели в значимите областни центрове Русе и Благоевград, с което значително подобрява представянето си в сравнения с изборите през 2015 г. ГЕРБ спечели изборите в столицата София, като досегашният кмет Йорданка Фандъкова запазва своя пост с над 50% от вота и започва четвърти мандат. С внушителна преднина ГЕРБ печели кметския вот в Пловдив и във Варна. Около 5% от избирателите в цялата страна са гласували с опцията, че не подкрепят никого от кандидатите.


Още от категорията

Разговорите на премиера Бойко Борисов в Солун – елемент от нова динамика на Балканите

В рамките на Четвъртата среща на върха в Солун, провеждана под патронажа на гръцкия президент Прокопис Павлопулос, премиерът Бойко Борисов разговаря с колегите си от Гърция и Северна Македония – Кирякос Мицотакис и Зоран Заев. Диалогът се вмества в..

публикувано на 15.11.19 в 11:35

Три десетилетия след 10 ноември 1989 година

10 ноември 1989 година започва като обикновен ден за гражданите на Народна република България, но последвалите събития го превръщат във важна историческа дата, свързана с началото прехода от социализъм към демокрация. Съвременници разказват, че в..

публикувано на 10.11.19 в 09:05

Пъстри картини в местната власт след втория тур на изборите в България

Ако съдим по официалните данни на ЦИК, вторият тур на местните избори в България, проведен на 3 ноември, не е променил съотношението на силите, очертано преди седмица от първия. Водеща сила в местната власт продължава да е водещата и в..

публикувано на 04.11.19 в 11:27