Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Продължаваме промяната”: Шансовете за нов кабинет вече са 50%

Снимка: БГНЕС

Работната група, която предстои да изготви управленската програма на проектокабинета, ще започне работа веднага след днешните преговори с независимите депутати. Това научи БНР от свои източници в управляващата коалиция. В нея ще участват по трима представители на преговарящите формации "Продължаваме промяната", "Демократична България" и БСП, в които има и настоящи министри.

Междувременно Росен Костурков от Изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната" заяви пред БНР, че шансовете за осъществяване на мандата с кандидат-премиер Асен Василев растат с всеки час. “От 25% в петък шансовете днес са 50%”, изтъкна той. Според Росен Костурков партията му не търси скритата подкрепа от отсъстващи депутати или от задкулисни игри, а минимум 121 души, които да застанат зад програмата. “Започваме разговори с всеки един от парламентарните групи, където смятаме, че има хора, които биха застанали зад нашата програма, заяви политикът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ремонт на служебния кабинет предлага премиерът Димитър Главчев

Броени дни след полагането на клетва на министрите от служебния кабинет, премиерът Димитър Главчев предложи персонални промени в състава на Министерския съвет. Първата се отнася до Министерството на външните работи. Мотивирано с нуждата от..

публикувано на 16.04.24 в 16:45

Антъни Блинкен: Съюзниците в Черно море могат да разчитат на САЩ

Инвестицията в сигурността на Черно море ще гарантира мира и свободата в регионален план и Европа. България подкрепя мирната формула на украинския президент Володимир Зеленески и ще участва в мирната конференция на високо равнище за Украйна в през..

публикувано на 15.04.24 в 11:52

България и Украйна домакинстват конференция, посветена на сигурността в Черно море

България и Украйна ще бъдат съвместен домакин на Втората конференция, посветена на сигурността в Черно море, в рамките на Международната Кримска платформа. Форумът е организиран от българските и от украинските министерства на външните работи и на..

публикувано на 15.04.24 в 06:00