Златно момиче развива своя школа по гимнастика в Ню Йорк

За да успееш в космополитен град като Ню Йорк, трябва да се изправиш срещу най-добрите от целия свят и в честно състезание да ги победиш. А когато състезателният хъс у теб е закален с много тренировки и победи на духа, не ти остава друго, освен да..

публикувано на 27.03.17 в 11:14

Иван Салгадо – испанският гросмайстор, който избра да учи в НСА

Иван Салгадо Лопес протяга ръка за поздрав. Усмихва се с чаровна и открита усмивка, побрала в себе си цялото му „аз“ и слънцето на Испания. Той е втора година студент по шахмат в Националната спортна академия в София. Но не е обикновен..

публикувано на 24.03.17 в 12:42

Жоел Солер: Съчетаваме най-доброто от българския и кубинския бокс

Прогрес. Така определя старши треньорът Жоел Солер ситуацията в националния ни боксов тим дни преди 68-то издание на международния турнир „Странджа”, най-стария боксов турнир в Европа. Той ще се проведе в София от 21 до 26 февруари с участието на..

публикувано на 15.02.17 в 11:49

Радослав Янков спечели етап от Световната купа по сноуборд в Банско

Радослав Янков спечели паралелния гигантски слалом от Световната купа по сноуборд в Банско. Той вече има 2720 точки в паралелните дисциплини и излезе на първо място в генералното класиране. Янков води и в класирането за паралелния гигантски слалом с 2400..

публикувано на 03.02.17 в 15:45

Кирил Ходулов: Развитието на детския и юношеския хокей в България минава през построяване на пързалки

През суровите зимни месеци в България, когато придвижването по заледените улици на градовете изисква специални умения от страна на пешеходците, вероятно има родители, които се замислят какъв зимен спорт би бил подходящ за децата им. Особено ако..

публикувано на 30.01.17 в 12:07

Макар и скромни, спортните успехи на България през 2016-а силно радват

Изминалата 2016 година донесе на България спортни успехи, които в сравнение с миналото са относително скромни, но дават основания за оптимизъм и силно радват почитателите на спорта. Националният спорт постигна своята кулминация на..

публикувано на 30.12.16 в 11:34

Николай Петков: Българските планини предлагат разнообразни възможности за катерене

Катеренето е страст. Настани ли се веднъж в сърцето ти, остава там завинаги. Какви възможности за практикуване по вертикала предлагат скалните масиви на България? За това говорим с големия български алпинист Николай Петков. Той се увлича по катеренето..

публикувано на 06.10.16 в 13:19

Софиянци ще бягат цял ден и цяла нощ в подкрепа на българските параолимпийци

На официалния празник на София – 17 септември, и в синхрон с Параолимпиадата в Рио и Европейската седмица на спорта, в столицата ще се състои Sofia24run – благотворителна инициатива в подкрепа на българските параолимпийци. Подробности за нея..

публикувано на 14.09.16 в 15:15
Силвия Дънекова: „Ще се боря докрай, за да изчистя името си.”

Възход и падение на българския спорт и случаят „Дънекова”

Стихва еуфорията от дългоочакваните летни олимпийски игри в Рио. Президентът Росен Плевнелиев стисна ръцете на българските медалисти. А медалите за България бяха осигурени от дами: Мирела Демирева със сребро в скока на височина, и бронз – Елица..

публикувано на 26.08.16 в 11:12

Нина Рангелова: Постиженията в спорта са отражение на държавата

Нина Рангелова е един от малкото спортисти, имали щастието да се състезават на три поредни олимпиади. На фона на убийствената конкуренция в Рио тя не успя да влезе в плувните полуфинали, но въпреки това остава лицето на този спорт у нас. В дългата..

публикувано на 25.08.16 в 14:38