Макар и скромни, спортните успехи на България през 2016-а силно радват

Изминалата 2016 година донесе на България спортни успехи, които в сравнение с миналото са относително скромни, но дават основания за оптимизъм и силно радват почитателите на спорта. Националният спорт постигна своята кулминация на..

публикувано на 30.12.16 в 11:34

Николай Петков: Българските планини предлагат разнообразни възможности за катерене

Катеренето е страст. Настани ли се веднъж в сърцето ти, остава там завинаги. Какви възможности за практикуване по вертикала предлагат скалните масиви на България? За това говорим с големия български алпинист Николай Петков. Той се увлича по катеренето..

публикувано на 06.10.16 в 13:19

Софиянци ще бягат цял ден и цяла нощ в подкрепа на българските параолимпийци

На официалния празник на София – 17 септември, и в синхрон с Параолимпиадата в Рио и Европейската седмица на спорта, в столицата ще се състои Sofia24run – благотворителна инициатива в подкрепа на българските параолимпийци. Подробности за нея..

публикувано на 14.09.16 в 15:15
Силвия Дънекова: „Ще се боря докрай, за да изчистя името си.”

Възход и падение на българския спорт и случаят „Дънекова”

Стихва еуфорията от дългоочакваните летни олимпийски игри в Рио. Президентът Росен Плевнелиев стисна ръцете на българските медалисти. А медалите за България бяха осигурени от дами: Мирела Демирева със сребро в скока на височина, и бронз – Елица..

публикувано на 26.08.16 в 11:12

Нина Рангелова: Постиженията в спорта са отражение на държавата

Нина Рангелова е един от малкото спортисти, имали щастието да се състезават на три поредни олимпиади. На фона на убийствената конкуренция в Рио тя не успя да влезе в плувните полуфинали, но въпреки това остава лицето на този спорт у нас. В дългата..

публикувано на 25.08.16 в 14:38

Капитанът на „Мърфис Мисфитс”: Всеки трябва да опита ръгби

Вероятно има хора, които ще се изненадат, че в България се играе ръгби. Но в страната има ентусиасти и атлети, за които ръгбито е страст, която заслужава всеотдайност. Те правят всичко по силите си, за да популяризират играта и да накарат повече..

публикувано на 08.08.16 в 17:18

Българските стрийт фитнес маниаци с амбиции за лидерство

Преди броени дни българската легенда в спортната гимнастика Йордан Йовчев , участникът в шест олимпиади и четирикратен олимпийски медалист, създаде първия официален клуб по стрийт фитнес в България. Клубът бе представен от Йовчев на зрелищен турнир..

публикувано на 02.08.16 в 11:30

Христо Реков спечели първи сребърен медал на европейско първенство в кану-каяка и мечтае за олимпиада

Секундата е просто миг – едва усетен, и вече отлетял. Но времето с разтегливия си ход може да го насити с мисли, емоции, дори съдби. Спомнете си атлетите, които изживяват моментите на забавен каданс и сякаш ги накъсват на миниатюрни нишки. Ала победата..

публикувано на 27.07.16 в 13:18

Юлия Берберян получи наградата „Майка” на „Уимбълдън”

Идеално окосената английска трева, белите екипи и святата неделя за почивка – едва ли има по-консервативен тенис турнир от „Уимбълдън”. Но зад традициите му надничат огромна почит към историята и овенчаване на най-добрите с ореол. И в дните, когато..

публикувано на 06.07.16 в 11:34

Футболна академия „Царско село” създаде шампиони само за година

Два сезона със знаменити победи и нула загуби отбеляза детската футболна академия „Царско село”. Началото на академията бе поставено през 2015 година и оттогава възможност да развиват в нея спортния си потенциал имат деца, на възраст между 5 и 16..

публикувано на 24.06.16 в 11:47