Bulgarian bag – българският спортен уред, който завладя света

Все по-често срещаме Bulgarian bag в най-добрите фитнес зали в целия свят. Уредът е наречен така, защото е създаден от българин – някогашния национален състезател за България, а днес треньор по класическа борба в САЩ Иван Иванов. Той създава уреда..

публикувано на 13.07.18 в 11:43

Над 200 гимнастички ще играят на международния турнир "Кралицата на Аида" в Хасково

Над 200 гимнастички от 16 клуба от страната и чужбина са заявили участие в първия международен турнир по художествена гимнастика "Кралицита на Аида" в събота в Хасково. Клубовете от България са 10, а по един отбор ще има от Черна гора, Босна и..

публикувано на 13.07.18 в 08:10

Световно първенство събира в София най-добрите незрящи и слабо виждащи шахматисти

От 20 до 31 юли ловки пълководци ще поведат армиите си смело напред в непрогледна тъмнина. Битките ще се разразят в София по черно-белите полета на шахматната дъска на VIII световно отборно първенство по шахмат за незрящи и слабо виждащи...

публикувано на 11.07.18 в 07:45

We love aerobics събира на купон в Албена феновете на аеробните спортове

“Ние обичаме аеробиката“, или We love aerobics, е едно относително младо спортно събитие, което бързо набира популярност и вече с нетърпение се очаква – през зимата в София, а през лятото на морето. В дните от 25 юни до 1 юли, по време на осмото..

публикувано на 22.06.18 в 11:22

Алпинистът Атанас Скатов – за превратностите и изборите в живота

Атанас Скатов, който изкачи шестия по височина връх на планетата Чо Ойо ( 8201 ) без кислороден апарат, наскоро получи значката „Златна България“ за Спортист на месец май . През 2017 г. след солово изкачване на първенеца на Северна..

публикувано на 23.06.18 в 08:30

Поне двама футболисти, играещи в България, ще участват и на Мондиала в Русия

След като националният ни отбор пропуска вече пето поредно световно първенство (наред с три поредни европейски), българските фенове отново ще стискат палци за чуждестранните си любимци. А пък за нашия футбол ще остане мъничка утеха, че все пак футболисти..

публикувано на 16.06.18 в 08:00

Виктория Радева – световен лидер по шахмат за девойки, мечтае за короната и при жените

В детските й очи царицата, конят и офицерът са били герои от игрите, които умело е местела върху шахматната дъска. И някак цял живот е знаела, че само трябва да порасне, за да положат корона и върху нейната глава. Едва на 17 години, Виктория..

публикувано на 30.05.18 в 11:13

Луксозно издание представя най-великите мигове, личности и постижения в историята на спортен клуб ЦСКА

Дни преди 70-ата годишнина на спортен клуб ЦСКА в залата на стадион "Българска армия" се състоя официалното представяне на книгата-фотоалбум "70 години ЦСКА". Негови автори са спортните журналисти Тодор Шабански, Боян Бойчев и фотографът Бончук..

публикувано на 18.04.18 в 12:28

Николай Боев: Художествената гимнастика се превърна в мой живот

Запознайте се! Това е Николай Боев. Млад, отворен към новото, амбициозен. Той е само на 29, а вече има натрупани почти 15 години опит като треньор и съдия в толкова нетрадиционния за мъжете спорт– художествена гимнастика. Една щастлива..

публикувано на 16.04.18 в 08:30

Дан Колов : „Чувствам се силен, защото съм българин“

От 21 до 25 март в зала "АСИКС АРЕНА" в София се проведе 56-то издание на Международния турнир по класическа и свободна борба, който от създаването си е свързан с името на Дан Колов, смятан за най-великия български борец за всички времена. Макар днес..

публикувано на 30.03.18 в 08:30