Фестивал с вкус на боровинки на хижа „Амбарица”

Щом стъпите в подножието на Троянския Балкан, търсете знаците – те ще ви водят нагоре по козите пътеки. А ако ви лъхне ухание на боровинки, то непременно се огледайте за хижа „Амбарица”! Там ви очаква най-дъхавият фестивал с мастиленолилави нощи, свеж..

публикувано на 29.07.16 в 11:51
Ровин е едно от най-посещаваните курортни градчета в Хърватия.

„Летувайте там, където са летували вашите родители!”

Преди няколко години улиците на Сърбия бяха залети от плакати на Националното сдружение на Хърватия за туризъм, на които пишеше: „Ходете на почивка там, където са ходили вашите родители!” Подтекстът бе ясен – понеже измежду бившите югорепублики с..

публикувано на 26.07.16 в 13:16

Black Sea View – един нестандартен поглед към Българското Черноморие

Black Sea View   e един уникален проект, чийто автор и фотограф е Марин Каравелов. За първи път се показва цялото крайбрежие на една държава от най-северната до най-южната точка в една мащабна снимка, която се състои от 25 000 отделни снимки с обща..

публикувано на 11.07.16 в 11:42

Брезник – познат и непознат

Недалеч от Трън към границата със Сърбия се намира уж познатият, но всъщност доста непознат за самите българи град Брезник. Независимо от запазените тук археологически следи от времената на траките и древните римляни, градът не се ползва с голяма..

публикувано на 04.07.16 в 11:50
Музеят на гурбетчийското градинарство в Лясковец

Културен маршрут ще разказва за българските градинари

Нов европейски културен маршрут - „По пътя на българските градинари“ ще кандидатства за получаване на сертификат пред Съвета на Европа. Целта на проекта е да стане част от Европейската програма „Културни маршрути”, проследявайки историята на..

публикувано на 27.06.16 в 12:01

Розовото масло – едно от богатствата на България

Един от символите на България – маслодайната роза, вече си има нов музей. Той се намира в парка „Розариум” на Казанлък и представя историята на производството на розово масло и други продукти от царственото цвете по нашите земи. Всъщност, първата му..

публикувано на 22.06.16 в 12:14

„Explore Bulgaria” – приключението продължава

Има още много кътчета на България, които да бъдат изследвани, както и много мечти, които да бъдат осъществени. Така мислят четиримата изследователи на National Geographic Channel България, които зрителите на канала вече познават от миналите 2..

публикувано на 20.06.16 в 12:39

Николина Ангелкова с награда „Личност на туризма на Балканите за 2015 г.”

Министърът на туризма Николина Ангелкова е получила награда „Личност на туризма на Балканите за 2015 г. и министър с особен принос за развитието на сектора” от Балканския алианс на хотелските организации. Наградата е връчена от министъра на устойчивото..

публикувано на 15.06.16 в 15:21

Фото пътеводители показват красотата на България

Когато преди пет години Елина Цанкова и Иван Михалев създават блога си „Отбивки” , в който споделят за „малките бягства от ежедневието и пътуването като начин на живот”, не предполагат, че интересът към техните „открития” ще бъде толкова голям,..

публикувано на 07.06.16 в 09:07

Специализираният туризъм в България – нови възможности

През последните години България си постави като основна цел в туризма да скъса с утвърдения модел – през лятото на море, през зимата на ски, и да се превърне в целогодишна разпознаваема туристическа дестинация. Така най-пълноценно ще се използват..

публикувано на 06.06.16 в 13:00