Боровец – богата палитра от възможности за отдих и спорт

Малко са местата в близост до столицата, къдетолюбителите на планината могат да се отдадат на хобито си. Един от най-близките курорти, разположен на около 70 км от София, е Боровец. Той е привлекателен за планинарите не само през зимата, но и през..

публикувано на 04.01.17 в 11:15

Българите избират родните курорти за весело посрещане на Новата година

За разлика от Рождество Христово, което е повече семеен празник и хората се събират с роднините си, Нова година е празник, на който сме заедно с приятели, колеги и близки хора. Професионалистите от туристическия бранш наричат Нова година..

публикувано на 30.12.16 в 13:10

Начало на 203 предизвикателства за пътешественици

В зората на изпълнения с коледните вълнения и чудеса декември бе представянето на книгата „203 предизвикателства за пътешественици”, чийто автор е Мария Ангелова. Произведението е продължение на предишните книги „50 места, които да посетите в България”..

публикувано на 13.12.16 в 12:30

Генералният секретар на СОТ Талеб Рифай: „За да запазим едно място, трябва да го уважаваме. И да го преживеем”

В навечерието на 2017-та година, обявена от ООН за Международна година за устойчиво развитие в туризма, София стана домакин на организирания от Световната организация по туризъм Международен конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм. В..

публикувано на 02.12.16 в 13:08
Връх Острич

Село Бабинци – очарователно кътче в Тетевенския Балкан

Пътувайки из България, могат да се открият кътчета с неподозирана красота и очарование, места, които по магнетичен и неподозиран начин привличат с енергията си. Безбройни са тези, които будят интерес, но има и такива, които остават в сърцето..

публикувано на 01.12.16 в 09:05
Бухаловият хан

Туристическият комплекс „Старинно Карлово” пази бита на възрожденските българи

И Карлово, подобно на Пловдив и други градове, има своя старинна част. Тесните калдъръмени улици ни отвеждат до красиви къщи, изградени от камък и дърво в типичния възрожденски стил. Пет от тези емблематични за града паметници на културата бяха..

публикувано на 18.11.16 в 12:12

Да събереш границите: от Дуранкулак до Резово с каяк

Също като морския бриз, желанието за приключения у някои хора никога не утихва. Дони Калчева и Венелина Величкова ни доказват това, като ни замайват с истории за тяхната малко по-различна лятна ваканция. Вместо да се излежават на плажа, двете..

публикувано на 02.11.16 в 12:55

Срещи по пътя: If I love grad

Не търсете превод в речника на   If I love grad, защото няма да го намерите. Това е чувство, което ще усетите, ако попаднете в Ивайловград. Едно място, откъдето не искаш да си тръгнеш, където се чувстваш спокойно и уютно, далеч от обичайната глъчка и..

публикувано на 26.10.16 в 11:19

2016 г. е успешна за българския туризъм. Как този успех може да се повтори и през следващата година?

Над 6 млн. чужди туристи са посетили България през тази година, което е с 16% повече спрямо 2015 г. Ако към тях се прибавят и българите, общият им брой ще надхвърли 8 млн. Ние разполагаме с данни от 1991 г. и всички те показват, че 2016 г. е..

публикувано на 14.10.16 в 11:44

Долни Пасарел – раят на един хвърлей от София

В безумния шемет на разграфеното ни по часове ежедневие понякога се спираме за миг да помечтаем за екзотични земи или романтиката от нашето детство и не си даваме сметка, колко осъществими са мечтите ни. Пътят до портите на рая е 40 минути от София..

публикувано на 18.09.16 в 08:35