Магичният свят на Крушунските водопади

Водоскоци, вирове, водопади, пещери – един магнетичен свят образуван след оттеглянето на водите на море, което съществувало тук преди около 120 милиона години. Днес за него ни напомня изумителния цвят на водата. Научното обяснение е, че той се..

публикувано на 03.06.16 в 09:55

Враца – едно пътуване с машината на времето

Враца е един от петте български града, които получиха покана да участват на Международното туристическо изложение в Париж през 2017 година. Признанието е заради изключително интересното й представяне на туристическото изложение „Културен туризъм“..

обновено на 18.05.16 в 15:15

Благой Рагин: 1% от оборота в туризма трябва да отива за реклама

След няколко години на спад българският туризъм отчита много добър старт на годината, заяви в интервю за Радио България председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин. Това се дължи основно на променената..

публикувано на 18.05.16 в 12:09

Град Казанлък и Долината на розите се готвят да посрещнат туристи от цял свят

„Няма по-голям празник от празника на розата”– под това мото всяка година се провежда един от най-красивите, пъстри и жизнерадостни фестивали в цяла България – празникът на Розата. Началото му е поставено преди повече от 100 години в гр. Казанлък. Там..

публикувано на 05.05.16 в 11:15

България е с рекорден за ЕС ръст на вътрешния туризъм

По данни на Евростат, ръстът на вътрешния туризъм в България през миналата година е достигнал рекордното ниво от 5,6%, при среден за ЕС ръст от 3 сто, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова. За стимулиране на вътрешния туризъм в момента..

публикувано на 04.05.16 в 15:53

Туризмът във фокуса на българo-френските отношения

„Туризмът е основен носител на културата на една страна” – това заяви   френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан при посещението си във Велико Търново в рамките на Международното туристическо изложение „Културен туризъм” 2016. Според него:..

публикувано на 19.04.16 в 12:17

„Хъфингтън пост”: Невероятната природа и още 17 причини, за да посетите България

Невероятната природа, прекрасната архитектура и вкусната кухня са акценти в статия, публикувана в статия на уебсайта „Хъфингтън пост” под заглавие „18 причини да посетите България възможно най-скоро”. В статията, насочена към американци, които не са..

публикувано на 18.04.16 в 14:38

Крушунските водопади край Летница не крият риск за посетителите

Пет месеца след голямото срутване на скална маса в природния парк „Маарата”, в околността на Крушунските водопади, мястото отново е отворено за посетители. В района са изградени две нови екопътеки и мост, които осигуряват достъп до най-големия тук..

публикувано на 15.04.16 в 17:30

Борса „Културен туризъм“ за 13-ти път във Велико Търново

„Опазване на   културно-историческото наследство – мисия възможна“, „Новите туристически атракции и устойчивото развитие на туризма“, „Запазване на архитектурното наследство на Велико Търново“ – това са част от дискутираните теми между..

публикувано на 15.04.16 в 12:42

Туристи в народни носии кани Враца през лятото

Враца се готви за мащабен фестивал на българския фолклор и традиции. През лятото за пръв път ще се проведе Северняшки събор край пещерата Леденика, в който ще се включат танцови състави от целия Северозапад. Гостите и участниците ще са облечени в народни..

публикувано на 15.04.16 в 09:35