Връх Острич

Село Бабинци – очарователно кътче в Тетевенския Балкан

Пътувайки из България, могат да се открият кътчета с неподозирана красота и очарование, места, които по магнетичен и неподозиран начин привличат с енергията си. Безбройни са тези, които будят интерес, но има и такива, които остават в сърцето..

публикувано на 01.12.16 в 09:05
Бухаловият хан

Туристическият комплекс „Старинно Карлово” пази бита на възрожденските българи

И Карлово, подобно на Пловдив и други градове, има своя старинна част. Тесните калдъръмени улици ни отвеждат до красиви къщи, изградени от камък и дърво в типичния възрожденски стил. Пет от тези емблематични за града паметници на културата бяха..

публикувано на 18.11.16 в 12:12

Да събереш границите: от Дуранкулак до Резово с каяк

Също като морския бриз, желанието за приключения у някои хора никога не утихва. Дони Калчева и Венелина Величкова ни доказват това, като ни замайват с истории за тяхната малко по-различна лятна ваканция. Вместо да се излежават на плажа, двете..

публикувано на 02.11.16 в 12:55

Срещи по пътя: If I love grad

Не търсете превод в речника на   If I love grad, защото няма да го намерите. Това е чувство, което ще усетите, ако попаднете в Ивайловград. Едно място, откъдето не искаш да си тръгнеш, където се чувстваш спокойно и уютно, далеч от обичайната глъчка и..

публикувано на 26.10.16 в 11:19

2016 г. е успешна за българския туризъм. Как този успех може да се повтори и през следващата година?

Над 6 млн. чужди туристи са посетили България през тази година, което е с 16% повече спрямо 2015 г. Ако към тях се прибавят и българите, общият им брой ще надхвърли 8 млн. Ние разполагаме с данни от 1991 г. и всички те показват, че 2016 г. е..

публикувано на 14.10.16 в 11:44

Долни Пасарел – раят на един хвърлей от София

В безумния шемет на разграфеното ни по часове ежедневие понякога се спираме за миг да помечтаем за екзотични земи или романтиката от нашето детство и не си даваме сметка, колко осъществими са мечтите ни. Пътят до портите на рая е 40 минути от София..

публикувано на 18.09.16 в 08:35

Средновековен фестивал „БъдинЪ“ посреща гостите на Видин

Залязващото слънце окъпва с лъчите си брега на Дунава край Видин. Зад стените на крепостта се чува медният звук на ковачи и глъч на воини, готвещи се за битка с варварските племена от север. Картина, сякаш извадена от Средновековието, която обаче ще..

публикувано на 24.08.16 в 14:34
Утро на къмпинг „Арапя”

Носталгия по добрите стари къмпинг времена

Бетонни палати с екзотични имена, оглушителна музика от всички страни, плътно налягали по плажа туристи – това е образът на българското Черноморие в чужбина, особено сред ол-инклузив туристите. Но това съвсем не изчерпва красотата по 400 километровата..

публикувано на 17.08.16 в 15:03

Рожден ден на остров Света Анастасия

За остров Св. Анастасия казват, че е райско кътче в Бургаския залив. През Средновековието тук е имало манастир, част от него е запазена и до днес. Свети обители са съществували и на созополските острови Св. Иван, Свети Кирик и Юлита и на остров Свети..

публикувано на 14.08.16 в 09:30

Летуваме там, където можем да си позволим

Наближи ли новият туристически сезон, медиите щедро ни предоставят статистически данни, мнения на експерти, интервюта от големите курортите. Като цяло официалните данни за различните балкански държави си приличат, като изключим някои национални..

публикувано на 03.08.16 в 14:23