Средновековен фестивал „БъдинЪ“ посреща гостите на Видин

Залязващото слънце окъпва с лъчите си брега на Дунава край Видин. Зад стените на крепостта се чува медният звук на ковачи и глъч на воини, готвещи се за битка с варварските племена от север. Картина, сякаш извадена от Средновековието, която обаче ще..

публикувано на 24.08.16 в 14:34
Утро на къмпинг „Арапя”

Носталгия по добрите стари къмпинг времена

Бетонни палати с екзотични имена, оглушителна музика от всички страни, плътно налягали по плажа туристи – това е образът на българското Черноморие в чужбина, особено сред ол-инклузив туристите. Но това съвсем не изчерпва красотата по 400 километровата..

публикувано на 17.08.16 в 15:03

Рожден ден на остров Света Анастасия

За остров Св. Анастасия казват, че е райско кътче в Бургаския залив. През Средновековието тук е имало манастир, част от него е запазена и до днес. Свети обители са съществували и на созополските острови Св. Иван, Свети Кирик и Юлита и на остров Свети..

публикувано на 14.08.16 в 09:30

Летуваме там, където можем да си позволим

Наближи ли новият туристически сезон, медиите щедро ни предоставят статистически данни, мнения на експерти, интервюта от големите курортите. Като цяло официалните данни за различните балкански държави си приличат, като изключим някои национални..

публикувано на 03.08.16 в 14:23

Фестивал с вкус на боровинки на хижа „Амбарица”

Щом стъпите в подножието на Троянския Балкан, търсете знаците – те ще ви водят нагоре по козите пътеки. А ако ви лъхне ухание на боровинки, то непременно се огледайте за хижа „Амбарица”! Там ви очаква най-дъхавият фестивал с мастиленолилави нощи, свеж..

публикувано на 29.07.16 в 11:51
Ровин е едно от най-посещаваните курортни градчета в Хърватия.

„Летувайте там, където са летували вашите родители!”

Преди няколко години улиците на Сърбия бяха залети от плакати на Националното сдружение на Хърватия за туризъм, на които пишеше: „Ходете на почивка там, където са ходили вашите родители!” Подтекстът бе ясен – понеже измежду бившите югорепублики с..

публикувано на 26.07.16 в 13:16

Black Sea View – един нестандартен поглед към Българското Черноморие

Black Sea View   e един уникален проект, чийто автор и фотограф е Марин Каравелов. За първи път се показва цялото крайбрежие на една държава от най-северната до най-южната точка в една мащабна снимка, която се състои от 25 000 отделни снимки с обща..

публикувано на 11.07.16 в 11:42

Брезник – познат и непознат

Недалеч от Трън към границата със Сърбия се намира уж познатият, но всъщност доста непознат за самите българи град Брезник. Независимо от запазените тук археологически следи от времената на траките и древните римляни, градът не се ползва с голяма..

публикувано на 04.07.16 в 11:50
Музеят на гурбетчийското градинарство в Лясковец

Културен маршрут ще разказва за българските градинари

Нов европейски културен маршрут - „По пътя на българските градинари“ ще кандидатства за получаване на сертификат пред Съвета на Европа. Целта на проекта е да стане част от Европейската програма „Културни маршрути”, проследявайки историята на..

публикувано на 27.06.16 в 12:01

Розовото масло – едно от богатствата на България

Един от символите на България – маслодайната роза, вече си има нов музей. Той се намира в парка „Розариум” на Казанлък и представя историята на производството на розово масло и други продукти от царственото цвете по нашите земи. Всъщност, първата му..

публикувано на 22.06.16 в 12:14