Брезник – познат и непознат

Недалеч от Трън към границата със Сърбия се намира уж познатият, но всъщност доста непознат за самите българи град Брезник. Независимо от запазените тук археологически следи от времената на траките и древните римляни, градът не се ползва с голяма..

публикувано на 04.07.16 в 11:50
Музеят на гурбетчийското градинарство в Лясковец

Културен маршрут ще разказва за българските градинари

Нов европейски културен маршрут - „По пътя на българските градинари“ ще кандидатства за получаване на сертификат пред Съвета на Европа. Целта на проекта е да стане част от Европейската програма „Културни маршрути”, проследявайки историята на..

публикувано на 27.06.16 в 12:01

Розовото масло – едно от богатствата на България

Един от символите на България – маслодайната роза, вече си има нов музей. Той се намира в парка „Розариум” на Казанлък и представя историята на производството на розово масло и други продукти от царственото цвете по нашите земи. Всъщност, първата му..

публикувано на 22.06.16 в 12:14

„Explore Bulgaria” – приключението продължава

Има още много кътчета на България, които да бъдат изследвани, както и много мечти, които да бъдат осъществени. Така мислят четиримата изследователи на National Geographic Channel България, които зрителите на канала вече познават от миналите 2..

публикувано на 20.06.16 в 12:39

Николина Ангелкова с награда „Личност на туризма на Балканите за 2015 г.”

Министърът на туризма Николина Ангелкова е получила награда „Личност на туризма на Балканите за 2015 г. и министър с особен принос за развитието на сектора” от Балканския алианс на хотелските организации. Наградата е връчена от министъра на устойчивото..

публикувано на 15.06.16 в 15:21

Фото пътеводители показват красотата на България

Когато преди пет години Елина Цанкова и Иван Михалев създават блога си „Отбивки” , в който споделят за „малките бягства от ежедневието и пътуването като начин на живот”, не предполагат, че интересът към техните „открития” ще бъде толкова голям,..

публикувано на 07.06.16 в 09:07

Специализираният туризъм в България – нови възможности

През последните години България си постави като основна цел в туризма да скъса с утвърдения модел – през лятото на море, през зимата на ски, и да се превърне в целогодишна разпознаваема туристическа дестинация. Така най-пълноценно ще се използват..

публикувано на 06.06.16 в 13:00

Магичният свят на Крушунските водопади

Водоскоци, вирове, водопади, пещери – един магнетичен свят образуван след оттеглянето на водите на море, което съществувало тук преди около 120 милиона години. Днес за него ни напомня изумителния цвят на водата. Научното обяснение е, че той се..

публикувано на 03.06.16 в 09:55

Враца – едно пътуване с машината на времето

Враца е един от петте български града, които получиха покана да участват на Международното туристическо изложение в Париж през 2017 година. Признанието е заради изключително интересното й представяне на туристическото изложение „Културен туризъм“..

обновено на 18.05.16 в 15:15

Благой Рагин: 1% от оборота в туризма трябва да отива за реклама

След няколко години на спад българският туризъм отчита много добър старт на годината, заяви в интервю за Радио България председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин. Това се дължи основно на променената..

публикувано на 18.05.16 в 12:09