На летище Бургас кацнаха първите 169 организирани израелски туристи за новия туристически сезон.

България излиза от сянката на конкурентите си и очаква рекордно туристическо лято

Ръст от 18,6% на чуждестранните туристи за първите два месеца на 2017 г. отчете националната статистика. За този добър резултат допринесе най-вече зимният туризъм, след като страната ни предложи едни от най-добрите в цяла Европа снежни условия за..

публикувано на 31.03.17 в 12:38
Поглед към хижата и околностите от пътеката към Страшното езеро

„Мальовица" - най-добрата туристическа хижа за 2016

Рила е една от най-посещаваните и лесно достъпни планини в България. Многобройни са туристическите обекти, които и зиме, и лете привличат хиляди любители на белите спортове и туристи. Един от най-посещаваните центрове през всички сезони, който предлага и..

публикувано на 10.03.17 в 10:41

Колкина дупка счупи рекорда за най-дълбока пещера в България

Годината 2017-а ще остане в историята на българската спелеология с поставянето на нов рекорд за най-дълбока пещера на територията на България. Първото място вече е заето от Колкина дупка, намираща се близо до село Зимевица, община Своге   и..

публикувано на 07.03.17 в 09:05

25 години Национален парк "Рила"

Един от най-големите паркове в Европа и на Балканите, разположен в Рила планина, навърши 25 години от създаването си. Най-напред, с цел опазване на биологичното разнообразие и на редките и застрашени видове и екосистеми в най-високата планина на..

публикувано на 24.02.17 в 11:01

Туризмът у нас е ориентиран към кратки, но запомнящи се пътувания на привлекателни цени

София и по-важните забележителности в страната ни добиха популярност сред туристите от Западна Европа и Балканите. По данни на Евростат потокът от европейски граждани у нас се е увеличил с над 100 процента през последните 15 години. Тази тенденция..

публикувано на 20.02.17 в 11:18

България е водеща винена дестинация

По стара традиция, днес българите празнуват Трифон Зарезан, или Деня на лозаря и винопроизводителя. Така се отбелязва края на зимата и началото на резитбата на лозята. Този празник има древни езически корени и датира от времето, когато по българските..

публикувано на 14.02.17 в 13:05

Романтичните места в България, които ще ви накарат да преоткриете любовта

Има места, които въздействат не само с красотата на природата, но и с атмосферата, която създават. И както се случва с героите на „ Пътуване в Италия” на Роберто Роселини, ще ви отведат на пътешествие към себе си, за да откриете любовта и да погледнете..

публикувано на 14.02.17 в 11:20

Balkan Bites – обиколка из палитрата от вкусове на София

За да опознаеш София, не е достатъчно само да разгледаш музеите или да научиш хилядолетната й история. Трябва да опиташ храната, да посетиш малките улички и заведения и най-вече да си намериш нови приятели. Такава разходка за чуждестранните гости..

публикувано на 01.02.17 в 11:08

На гости в Драшкова поляна

Палав слънчев лъч наднича в стаята, а зад прозореца е снежна приказка. От кухнята се носи изкушаващ аромат на пържени мекички, който ни кара да се откъснем от топлите завивки. На гости сме в еко-арт къщата на Величка и Енчо Ганковски в..

публикувано на 20.01.17 в 12:28

Боровец – богата палитра от възможности за отдих и спорт

Малко са местата в близост до столицата, къдетолюбителите на планината могат да се отдадат на хобито си. Един от най-близките курорти, разположен на около 70 км от София, е Боровец. Той е привлекателен за планинарите не само през зимата, но и през..

публикувано на 04.01.17 в 11:15