Туристическото лице на София

Всеки ден българската столица посреща стотици гости от всички краища на света. За много от пристигащите това е мястото, от което поемат по различните туристически посоки на страната ни. А те могат да бъдат както многобройните курортни селища по Черноморското..

публикувано на 07.01.10 в 12:51
НДК е сърцето и душата на културния живот в столицата.

София се нуждае от запазена марка, за да стане разпознаваема дестинация за културен туризъм

София би могла да се наложи като водеща дестинация за културен туризъм в Европа. Една от най-древните столици на Стария континент и сега посреща много туристи, които пристигат, за да се запознаят с красивите й църкви, богатите музеи, художествени галерии и..

публикувано на 16.12.09 в 11:14
 Достатъчно е да отскочите до някой наш планински курорт, за да станете свидетели на следната „живописна” гледка.

Ще стане ли най-сетне българският туризъм социално отговорен?

Оказва се, че все повече туристи в световен мащаб, в това число и такива, които посещават България, очакват и дори настояват да им бъде предложен туризъм, който да е отговорен към околната среда, към потребителите и към местното население. А доколко..

публикувано на 08.12.09 в 12:03
В момента родопският ски курорт Пампорово е сред най-популярните ни дестинации за спа туризъм.

На планина и на спа в България

Въпреки кризата спа хотелите ни не могат да се оплачат от липса на клиентела за разлика от повечето почивни бази в страната. Причината са сравнително изгодните цени на нощувките, които обикновено включват и безплатен пакет от спа и уелнес процедури. Освен..

публикувано на 03.12.09 в 08:27
\r\nОт Панчаревското езеро се открива приказна гледка към Витоша

Опознайте планините край София

За разлика от жителите на повечето пренаселени европейски градове софиянци имат възможност бързо и лесно да „изпълзят” от плътния смог, сковал в нездравословната си прегръдка двумилионната ни столица и да избягат сред природата. Безспорно най-търсеното и..

публикувано на 26.11.09 в 11:40

Културен туризъм в Пловдив

Историята на изкуството познава случаи, в които под горния слой на някое живописно платно се открива сюжет от друг художник, рисуван в друга епоха. На такава картина с няколко различни пласта от древни и по-близки времена напомня Пловдив. Той е втори по..

публикувано на 20.11.09 в 09:51
Поглед към руините на тракийския град Кабиле.

Ямбол ще развива културен туризъм по италиански модел

България разполага с десетки хиляди културно-исторически паметници от различни епохи, които са неотменна част от световното наследство. За жалост това безценно богатство остава в сянката на шумно рекламираните ни морски и зимни курорти. Напоследък обаче..

публикувано на 17.11.09 в 10:11
Ако искате да се откъснете от цивилизацията и да се потопите в неповторимата атмосфера на автентичния бит на едно планинско селище, Белица е точното място за вас

Белица ще става водеща туристическа дестинация

Малко хора, дори у нас, знаят за красотите на Белица. Наскоро обаче, планинското градче, смълчано сред склоновете на Рила, бе включено в специална туристическа мрежа, обхващаща най-атрактивните кътчета за екотуризъм в Европа. Това стана възможно..

публикувано на 13.11.09 в 15:00
За  все повече българи и чужденци покоряването на планински първенец или скачането от висок мост с бънджи е най-добрият начин да усетят българската природата и  да опознаят себе си.

Висок адреналин сред българската природа

През почивните дни и ваканциите човек се опитва така да организира времето си, че да може да отърси от себе си натрупаната умора и напрежение и да се зареди с нова енергия. Разходките на чист въздух, общуването с природата и посещението на сгушени в пазвите..

публикувано на 05.11.09 в 13:07

Пътят на България до европейските СПА пазари

В близките пет години България ще бъде най-доброто място за СПА туризъм. В тази прекрасна перспектива пред страната ни са убедени от Българския съюз по балнеология и СПА туризъм. По техни изявления най-новите международни проучвания показват, че именно тук е..

публикувано на 05.11.09 в 09:34