През 2009 г. Белоградчишките скали са били най-посещаваният обект, включен в списъка на 100-те национални туристически обекта.

100-те национални туристически обекта – Опознай България, за да я обикнеш!

България си има свой патент в областта на туризма. Това е туристическото движение за опознаване на „топ 100” от най-интересните ни исторически и природни забележителности. Сред ентусиастите, готови да ги обиколят всичките, преобладават младите българи, но..

публикувано на 25.02.10 в 10:09
Къщата-музей на Яворов в София.

Носталгична разходка из София

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Bulgarska/Tyrizum i Sport/audio03_bul_19_02_10.mp3 Всеки град има кътчета, които като че ли убягват от погледа на масовия турист. Те обаче носят атмосферата на града със своята загадъчност и спомени. Така е и в София...

публикувано на 18.02.10 в 11:12
И тази година най-голям интерес се очаква към пакетите за почивка на българското Черноморие.

„Ваканция 2010/Спа Експо” – туристическа борса по време на криза

Едно от важните събития в туристическия ни отрасъл е ежегодната борса „Ваканция/Спа Експо” в столичния НДК, на която си дават среща изложители от страната и чужбина. Тазгодишното й издание ще се състои от 25 до 27 февруари и ще събере „под един покрив”..

публикувано на 18.02.10 в 09:56
Храмът „Св. Троица”, изграден с дарения на стотици вярващи, се е превърнал в емблема на Згориград.

Згориград – „Градът зад планината”

Северозападна Стара планина не е особено приветлива през зимата. По това време на годината хапещият студ, навъсеното небе и непрогледните мъгли, които затискат като похлупак разпилените сред дебрите на Балкана села и градове, са неотменна част от пейзажа...

публикувано на 11.02.10 в 10:30
За следващите няколко години общината е разработила дългосрочна програма за развитието на туризма в старата столица.

Като балканска столица на културния туризъм Велико Търново ще предлага нови атракции на любознателните си гости

При едно от посещенията си във Велико Търново президентът на Световната хотелиерска и ресторантьорска асоциация Гасан Аиди възкликва: „Думите от вашия химн „Мила Родино, ти си земен рай!” са най-точното определение за страната ви!” Според „краля на..

публикувано на 05.02.10 в 11:19
Разгърнали изящните си извивки до най-отдалечените кътчета на България, планините очароват пътешественика с неподправената си красота и разнообразие на пейзажи.

Бъдещето е на планинския туризъм

Едно от нещата, които правят най-силно впечатление на всеки, който за пръв път пътува из България, са живописните планински пейзажи. Разгърнали изящните си извивки до най-отдалечените кътчета на страната ни, планините очароват пътешественика с..

публикувано на 29.01.10 в 09:43

Велико Търново получи признанието за „Балканска столица на културния туризъм”

Българските хотели са сред най-добрите на Балканите. Това стана ясно по време на състоялия се в Белград годишен конгрес на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация. След оспорвана конкуренция с колеги от цял свят, нашите мениджъри обраха..

публикувано на 28.01.10 в 10:44
Хит през тази зима е родопският курорт Пампорово.

Зимният туристически сезон е в разгара си

За привържениците на снежните спортове зимата не е сив и скучен сезон, а повод да се отправят в планината, за да се отдадат на любимото си занимание. Ски, сноуборд, спускане със снегоходки или шейни, кулинарни вечери и познавателни обиколки на района – това..

публикувано на 20.01.10 в 12:44
\r\nБългарският „побратим” на Неси обитава околностите на белоградчишките скали, които сами по себе си са забулено в тайнство и легенди природно чудо.

И белоградчишкото езеро Рабиша си има тайнствено чудовище

Митичното чудовище Неси, населяващо водите на шотландското езеро Лох Нес, си има и български „побратим” – убедени са жителите на северозападното село Рабиша. Според тях сумрачните дълбини на близкото езеро са обитавани от загадъчно същество с невиждани..

публикувано на 20.01.10 в 12:04

Ягодинската пещера – обитавана от древните хора

На територията на България има повече от 4500 пещери. Някои от тях са проучени и „благоустроени” – направено е необходимото да бъдат достъпни за любителите на природата. Други са обект на изследване от специалисти-спелеолози. Много от пещерите крият във..

публикувано на 08.01.10 в 09:13