Наличието в даден хотел на модерно оборудван спа център дава възможност за целогодишната му заетост.

Българските спа хотели залагат на гъвкава ценова политика

Кризата не се отразява съществено върху спа и уелнес туризма в България – категорични са работещите в бранша. Интересът към този сегмент на туристическото ни предлагане е постоянен от години и се дължи на чудесните нови спа хотели в страната, предлагащи..

публикувано на 20.05.10 в 09:54
Върху купола на Министерството на земеделието в София може да се види един от старите градски часовници.

Часовниците на София като туристическа атракция

Историческите забележителности и маршрути на българската столица разкриват богатството на един древен град. Но ако туристите решат да опознаят по-добре София, биха могли да изберат един своеобразен начин за това, като тръгнат по пътя на софийските..

публикувано на 13.05.10 в 11:25
Макет, представящ архитектурното разположение на православната черква Света Неделя, католическата катедрала Свети Йосиф, синагогата и джамията, съградени само на един хвърлей разстояние една от друга.

Новият туристически символ на София

“София – мъдростта в действие” – такова е посланието на новия символ на българската столица. Той ще обединява духовната мъдрост на три религии – християнството, юдаизма и исляма, изповядвани в четирите храма в центъра на София. Православната черква Света..

публикувано на 04.05.10 в 08:25
Всяко странджанско село си има своя старинен християнски храм, а местните хора пазят ревностно предаваните през поколения ценности и традиции.

Странджа – една различна ваканция

Всеки, който е имал шанса да се докосне, макар и за кратко, до магията на Странджа, разгърнала вековните си гори чак до бреговете на южното ни Черноморие, ще ви убеди, че опознаването на планината може да се превърне в истинско приключение. За разлика от..

публикувано на 30.04.10 в 13:19
Според чуждестранни експери в бранша България е сравнително непозната дестинация, която буди интерес сред туристите и за разлика от много други държави, които вече са реализирали целия си потенциал, българския туризъм има все още възможности за растеж.

През 2010 г. се очаква 5 процентов ръст в българския туризъм

След безпрецедентно тежката за туризма 2009 г. отрасълът започва постепенно да се съвзема в световен мащаб. България не прави изключение в това отношение, а прогнозите за 2010 са за 5 процента ръст, който е малко над средния, прогнозиран за Европа. Това..

публикувано на 29.04.10 в 08:57
Разпилените сред диплите на планината селища предлагат романтична разходка в миналото.

Почивка в Родопите

Не само лятото, но и пролетта е време за възстановителна ваканция сред природата. А в това отношение Родопите има какво да предложат на своите гости. Планината, обвеяна с мистика и легенди, притежава онзи необясним чар, който те кара да я обикнеш от пръв..

публикувано на 20.04.10 в 10:40
В момента широката плажна ивица на Албена пустее в очакване на първия прилив на туристи.

Курортът Албена ще привлича туристи с промоционални пакети

Въпреки първите плахи признаци на оживление в туризма, работещите в бранша се готвят за труден летен сезон. Все още никой не се наема да прогнозира как ще протече лято 2010, но едно е сигурно – ще оцелее този, който предложи най-конкурентните пакети за..

публикувано на 15.04.10 в 09:35
Все повече българи започват да планират почивката си на море още през пролетта и избират Българското Черноморие.

Ще си остане ли българският турист в България това лято?

Въпреки трудните икономически времена българинът явно няма намерение да се лишава от лятната си ваканция. Въпросът е къде ще отдъхва през топлите месеци – у нас или в чужбина? Съдейки по предварителните записвания за сезона, по всичко личи, че везната се..

публикувано на 13.04.10 в 09:43
Много туристи предпочитат да опънат палатката си в някой нашенски къмпинг, за да са по-близо до природата.

Английски предприемачи развиват зелен туризъм в България

Истинските ценители на природата предпочитат да отдъхват „на зелено” под звездите. За тях хотелските удобствата са излишни, а всеки повод да избягат от напрегнатото градско ежедневие е добре дошъл. Дойде ли време за почивка, тези туристи грабват палатката и..

публикувано на 08.04.10 в 12:48
В старата част на града се намира т.нар. Етнографски комплекс, който предлага романтична разходка в миналото.

По следите на историята в Златоград и околностите

Златоград – най-южният град на България е една от най-успешните ни дестинации за културен туризъм. С откриването на новия контролно-пропускателен пункт със съседна Гърция през тази зима отстоящото на няколко километра от границата градче буквално се изпълни..

публикувано на 07.04.10 в 08:33