Много туристи предпочитат да опънат палатката си в някой нашенски къмпинг, за да са по-близо до природата.

Английски предприемачи развиват зелен туризъм в България

Истинските ценители на природата предпочитат да отдъхват „на зелено” под звездите. За тях хотелските удобствата са излишни, а всеки повод да избягат от напрегнатото градско ежедневие е добре дошъл. Дойде ли време за почивка, тези туристи грабват палатката и..

публикувано на 08.04.10 в 12:48
В старата част на града се намира т.нар. Етнографски комплекс, който предлага романтична разходка в миналото.

По следите на историята в Златоград и околностите

Златоград – най-южният град на България е една от най-успешните ни дестинации за културен туризъм. С откриването на новия контролно-пропускателен пункт със съседна Гърция през тази зима отстоящото на няколко километра от границата градче буквално се изпълни..

публикувано на 07.04.10 в 08:33
„Номади” е един от 15-те хостела във Велико Търново, които посрещат млади пътешественици от близки и далечни страни.

Младите пътешественици избират хостелите

Те предпочитат да се придвижват на автостоп, с велосипед или с обществен транспорт. Ще ги познаете по небрежното облекло, по загорелите от слънцето лица и залитащата под тежестта на огромната раница походка. Повечето от тези пътешественици са млади,..

публикувано на 01.04.10 в 13:11
Джуджевата къща в Панагюрище вече посреща привърженици на природосъобразния начин на живот.

Марката „Зелена къща” или как се поощряват добрите практики в туризма

Около десетина нови места за настаняване ще получат отличието „Зелена къща” /Green Lodge/ за прилагането на добри практики в туризма. С това зелените къщи в България стават над 30 и вече оформят своебразна мрежа от адреси на гостоприемство, покриваща някои..

публикувано на 30.03.10 в 09:15
Комплексът „Блексирама” край Каварна.

България - примамлива дестинация за голф туризъм

Всяко нещо с времето си! Когато в началото на 90-те Масако Оя, японска бизнесдама, влюбена в България, реши, че има смисъл да се строи голф игрище у нас, това изглеждаше твърдe екзотично. Днес резултатът едва ли би трябвало да ни изненадва. През последните..

публикувано на 25.03.10 в 10:10
И това лято стотици хиляди летовници от страната и чужбина ще отдъхват на Българското Черноморие.

Сезон „Лято 2010” с добри перспективи

Туризмът е един от отраслите в България, които първи ще се измъкнат от финансовата криза – прогнозират работещи в бранша. Според тях ни очаква по-успешен летен сезон спрямо лято 2009 г. , когато страната ни отбеляза известен отлив на туристи. Според..

публикувано на 23.03.10 в 09:49
Славата на кюстендилските минерални води, познати още от древността, отдавна е надхвърлила пределите на България, привличайки ежегодно хиляди туристи. 

Медицински туризъм в България – как да съчетаем полезното с приятното

Здравословната почивка не е съвременно откритие. Още в древни времена хората са разбрали, че има някои места от днешните български земи, благословени с чист въздух и минерални води, които могат да лекуват както тялото, така и душата на човек. Балнеологията..

публикувано на 18.03.10 в 13:06
Кокетни къщи за гости, предлагащи домашен уют и топлина, ще откриете навсякъде из страната.

Защо все повече туристи предпочитат къщите за гости пред луксозните хотели?

Според класацията на пътеводителя “Lonely Planet”, превърнал се в любим наръчник на стотици хиляди пътешественици по света, България е сред десетте най-изгодни туристически дестинации за индивидуални пътувания през 2010 г. В известния справочник неведнъж е..

публикувано на 12.03.10 в 09:19
Три от общо 11-те трансевропейски пешеходни магистрали пресичат българските планини, които предоставят великолепни възможности за туризъм.

Tрансевропейските пешеходни магистрали пресичат и територията на България

Европа представлява гигантски конгломерат от преплитащи се комуникационни трасета – ж.п. линии, автомобилни пътища, газопроводи, петролопроводи, транспортни коридори, съобщителни мрежи и др., които имат за цел да направят нашия свят по-достъпен и удобен...

публикувано на 04.03.10 в 10:08
През 2009 г. Белоградчишките скали са били най-посещаваният обект, включен в списъка на 100-те национални туристически обекта.

100-те национални туристически обекта – Опознай България, за да я обикнеш!

България си има свой патент в областта на туризма. Това е туристическото движение за опознаване на „топ 100” от най-интересните ни исторически и природни забележителности. Сред ентусиастите, готови да ги обиколят всичките, преобладават младите българи, но..

публикувано на 25.02.10 в 10:09