Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

ТУ-София посреща ученици с интерес към инженерните науки

Фото: Луиза Лазарова

На 29 и 30 ноември Техническият университет - София отваря врати, за да посрещне бъдещите си студенти. Основната цел на инициативата е ученици от горните класове, бъдещите кандидат-студенти, да посетят лабораториите на университета, да се запознаят с възможностите за обучение и с добрите перспективи за професионално развитие. Поканени са ученици, които имат интерес към инженерните науки. Преподавателите ще демонстрират съвременни системи и технологии в областта на компютърните науки, електрониката, телекомуникациите, машиностроенето, транспорта и други.


Дните на отворените врати са част от кандидатстудентската кампания на Техническия университет - София, който за учебната 2018/19 година отчита повишен интерес у младите хора към инженерните специалности.

Представители на ИТ компании и образователни институции ще споделят успешни практики за ефективно сътрудничество по време на конференцията „Училище - университет - бизнес: ръка за ръка“, която ще се проведе в София тех парк. Събитието се организира от Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС) към Технически университет - София по повод 30-тата годишнина от създаването му и цели да представи добри примери за сътрудничество между училище, университет и бизнес в най-бързо развиващия се сектор на икономиката, а именно информационните и комуникационни технологии.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!