Eмисия новини
от 22.00 часа

Polina Stojkova: Tregu i banesave në Bullgari qetësohet

Në vitin 2019 tregu i banesave në Bullgari filloi të qetësohet pas disa viteve të nivelit të lartë të çmimeve. Ritmet e shtrenjtimit tashmë janë më të matura, ndërsa kërkimi dhe ofrimi filluan të balancohen, tha në një intervistë për Radio..

18.11.19 13:05 |
Foto: BTA

Dalluan fituesit e konkursit “Zoti dhe Zonja Ekonomia 2019”

Kryedrejtori i përgjithshëm i Kompanisë së Telekomunikacioneve Vivacom Atanas Dobrev dhe Teodora Petkova, drejtoreshë ekzekutive e Bankës “UniKredit Bullgank” janë mbajtësit e çmimit prestigjioz “Zoti dhe Zonja Ekonomia” për vitin 2019. Statujat..

17.11.19 11:35 |
Georgi Gospodinov

Romani “Fizika e trishtimit” i shkrimtarit bullgar Georgi Gospodinov u dallua me çmimin “Angelus”

Në një ceremoni në qytetin polak Vroclav shkrimtari bullgar Georgi Gospodinov u dekorua me çmimin “Angelus” për romanin “Fizika e trishtimit” në përkthim të përkthyeses Magdalena Pitlak. Ky roman u shpall libri më i mirë i vitit 2019 i botuar në gjuhën..

22.10.19 17:16 |

“Ithtari i iluministëve bullgarë” – një çmim prestigjioz për shkencë dhe kulturë

Shumica e vatrave kulturore në Bullgari e kanë festuar që prej kohe jubileun e tyre 100 vjeçar. Kjo nuk është e rastit, sepse ato janë krijuar në kohëra të vështira, që t’u përgjigjen synimeve të përjetshme të bullgarëve për dijeni, ushqim shpirtëror dhe..

05.11.19 15:04 |

U dorëzuan çmimet “Ora e artë me zile”

Në Ditën e Iluministëve, e cila është gjithashtu festë e programit për kulturë të BNR-së “Hristo Botev”, dorëzohen çmimet vjetore “Ora e artë me zile”. Ato jepen për punën e devotshme dhe përkrahjen shpirtërore ndaj programit kombëtar për kulturë,..

01.11.19 19:26 |

Tajra Ridvaeva fitoi titullin evropian për vajzë digjitale të vitit

Eurokomisionerja bullgare Maria Gabriel përshëndeti Tajra Ridvaevën, e cila fitoi dekoratën evropiane ADA të Institutit për liderë digjitalë në kategorinë deri në 10 vjeç. Këtë e bëri të ditur përfaqësia e KE-së në Bullgari. Dje Gabriel shënoi fillimin..

17.10.19 13:02 |

Dorëzuan çmimin vjetor “John Atanasoff”

Svilen Kënev është mbajtësi i çmimit të madh “John Atanasoff” për vitin 2019, i cili u dorëzua nga Presidenti Rumen Radev. Kënev është 31 vjeçar, është doktor i shkencave dhe ka dhjetëra publikime, të cituara mbi 500 herë në të gjitha revistat e..

07.10.19 19:01 |

Është duke u xhiruar filmi i dytë bullgar me pjesëmarrjen e Chloe Rahal

Është duke u xhiruar filmi i dytë bullgar me pjesëmarrjen e Chloe Rahal – bija e aktorit bullgar Bashar Rahal, i cili ka marrë pjesë në shumë filma në Hollivud. Para pak kohe Chloe fitoi çmimin e parë në konkursin amerikan “Çmime kombëtare për arte..

20.08.19 14:46 |

Nxënësit e Shkollës Kombëtare për Arte Folklorike “Filip Kutev” në Kotell me çmimin më të madh në “Altin Mobilya” në Turqi

Para pak kohe nxënësit dhe mësuesit e Shkollës Kombëtare për Arte Folklorike “Filip Kutev” në Kotell mbrojtën profesionalizmin e vet në një forum ndërkombëtar në Turqi. Ky është suksesi i radhës i shkollës së parë te ne dhe në Ballkan për art..

05.08.19 12:44 |

Kori i fëmijëve nga Ruse fitoi medalje dhe vëmendjen e publikut në Itali

Kori i fëmijëve nga Ruse “Shën Gjergji Fitimprurësi” mbaroi me sukses stinën me pjesëmarrjen e tij në konkursin koral “Seghizzi”, në qytetin italian Gorizia. Edicioni i 58 i forumit u zhvillua në disa kategori të ndryshme, ndërsa kori bullgar u..

03.08.19 08:00 |
Всички новини: днес | вчера